Home World Republikeinen onderzoeken de chaotische terugtrekking van het Amerikaanse leger uit Afghanistan |...

Republikeinen onderzoeken de chaotische terugtrekking van het Amerikaanse leger uit Afghanistan | Conflict nieuws

18
0

Ongeveer 2.500 Amerikaanse soldaten stierven in Afghanistan, een conflict dat de langste oorlog werd die de Verenigde Staten voerden.

Republikeinse wetgevers zijn een onderzoek gestart naar het chaotische Amerikaanse leger terugtrekking uit Afghanistanwat een onmiddellijke overname door de Taliban mogelijk maakte en leidde tot scènes van duizenden wanhopige mensen die de luchthaven van Kabul bestormden, sommigen klampten zich vast aan vertrekkende Amerikaanse vliegtuigen terwijl ze over de landingsbaan rolden.

Michael McCaul, voorzitter van de House Foreign Affairs Committee, zei vrijdag dat hij de staatssecretaris Antony Blinken had geschreven met het verzoek om een ​​reeks gegevens, van inlichtingenbeoordelingen tot communicatie met de Taliban.

McCaul, een langdurig oppositielid in de commissie die voorzitter werd nadat het Huis aan het begin van het jaar onder Republikeinse controle viel, zei dat het “absurd en schandelijk” was dat de regering van de Amerikaanse president Joe Biden “informatie over de terugtrekking blijft achterhouden. ”.

“In het geval van voortdurende niet-naleving, zal de commissie de beschikbare autoriteiten gebruiken om deze verzoeken waar nodig af te dwingen, onder meer via een verplicht proces”, zei hij.

Dertien Amerikaanse soldaten kwamen op 26 augustus 2021 om het leven bij een bombardement buiten De luchthaven van Kabul toen de hoofdstad vielwaarbij de regering dagen later afbrokkelde ondanks het feit dat de VS en de NAVO-troepen gedurende twee decennia 2 biljoen dollar in Afghanistan hebben gepompt.

Terwijl Trump de terugtrekking bezegelde met de Taliban, heeft zijn Republikeinse Partij ronduit kritiek geuit op Biden’s afhandeling van de operatie en beloofde hoorzittingen als onderdeel van een reeks onderzoeken naar zijn regering.

De scènes van wanhopige Afghanen klampen zich vast aan het verplaatsen van Amerikaanse militaire vliegtuigen terwijl ze op de landingsbaan van de luchthaven van Kabul taxiën, ging vooraf aan een scherpe daling van Biden’s goedkeuringsclassificaties negen maanden nadat hij werd verkozen tot een veelbelovend soepel, bekwaam leiderschap na het pandemonium onder zijn voorganger Donald Trump.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde vrijdag niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar, maar heeft volgens Amerikaanse media sinds de terugtrekking in augustus 2021 meer dan 150 briefings gegeven aan leden van het Congres.

Ongeveer 2.500 Amerikaanse troepen stierven in wat de langste oorlog van het land werd, maar Afghanistan was niet langer een prioriteit in eigen land, waarbij 50 procent van de respondenten in een Gallup-peiling die een jaar na de terugtrekking werd gehouden, zei dat de hele oorlog een vergissing was.

Previous articleNew Yorkse democraten voeren de Santos-wet in om te voorkomen dat kandidaten liegen over hun achtergrond
Next articleDraymond Green zegt dat er een video is vrijgegeven waarin hij de teamgenoot van Warrior slaat, om hem in een negatief daglicht te stellen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.