Home Sports Rugby Football Union verbiedt tackelen boven het middel in gemeenschapsspellen

Rugby Football Union verbiedt tackelen boven het middel in gemeenschapsspellen

9
0

Tackle boven de taille wordt vanaf volgend seizoen verboden in rugbywedstrijden van de gemeenschap om “blootstelling aan een hoofdimpact en het risico op hersenschudding te verminderen”, de Rugby Voetbal Unie (RFU) zei op donderdag.

De RFU voegde eraan toe dat baldragers zouden worden aangemoedigd om “het principe van ontduiking te volgen” en “late dipping” te vermijden.

“Ontworpen om de veiligheid van spelers te verbeteren en op basis van gegevens, heeft deze wijziging tot doel de blootstelling aan het hoofd en het risico op hersenschudding bij de tackle te verminderen voor zowel de baldrager als de tackler”, aldus het bestuursorgaan in een verklaring.

LEVENSLESSEN VAN COACH IN FLORIDA DIE MAN MET HET SYNDROOM VAN DOWN HEEFT GEHOLPEN AAN IRONMAN-TRIATLON

“Bewijs uit onderzoeken heeft consequent aangetoond dat een groter contact met de baldrager en een nauwere nabijheid van de baldrager en de hoofden van de tackelaar verband houden met grotere hoofdstoten (zoals gemeten door slimme mondbeschermers) en een verhoogd risico op hersenschudding.

“Door de hoogte van de tackle te verlagen en de tackler aan te moedigen meer te buigen in de taille, wordt het risico hierop geminimaliseerd, terwijl de tackle een integraal onderdeel van het spel blijft.”

De RFU zei dat de wijzigingen vanaf 1 juli van kracht zouden worden en van toepassing zouden zijn op de community-game in clubs, scholen, hogescholen en universiteiten, evenals National One en lager in de herengame en Championship One en lager voor vrouwen.

RUGBYSPELER VRIJGESPREK VAN HUISELIJK GEWELD NA AANVONDEN VAN EX-VERloofde DIE SEX ACTIVITEITEN HEEFT MET TEAMMATE

Een wedstrijd van Harlequins tegen Sale Sharks speelt zich af in Twickenham Stoop, Londen, Groot-Brittannië, op 8 januari 2023. Harlequin's Cadan Murley wordt getackeld door Sale Sharks' Akker van der Merwe.

Een wedstrijd van Harlequins tegen Sale Sharks speelt zich af in Twickenham Stoop, Londen, Groot-Brittannië, op 8 januari 2023. Harlequin’s Cadan Murley wordt getackeld door Sale Sharks’ Akker van der Merwe.
(Actiebeelden/Paul Childs)

“Het welzijn van spelers moet altijd centraal staan ​​bij beslissingen die we nemen over hoe we spelen spelletje rugby‘, zei RFU-voorzitter Nigel Gillingham.

“… de RFU zal haar werk voortzetten om de impact van het hoofd te verminderen bij contacttraining in zowel de gemeenschap als de elite-games en zal alle wetswijzigingen ondersteunen die World Rugby voorstelt voor wedstrijden op elite-niveau die de blootstelling aan de impact van het hoofd verder zullen verminderen.”

Meer dan 55 amateur rugby union-spelers stuurden donderdag een claimbrief naar World Rugby, de Welsh Rugby Union (WRU) en de RFU om de pre-action fase van hun rechtszaak over mogelijk hersenletsel te beginnen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De spelers beweren dat de bestuursorganen van rugby hen door nalatigheid niet hebben beschermd hersenschudding en niet-hersenschudding verwondingen die verschillende neurologische aandoeningen veroorzaakte, waaronder vroege dementie, chronische traumatische encefalopathie, epilepsie, de ziekte van Parkinson en motorneuronziekte.

Een groep ex-profspelers diende in juli vorig jaar een soortgelijke claim in tegen die rugbylichamen en de Rugby Football League.

Previous articleHet Senegalese instituut krijgt 50 miljoen dollar om de vaccincapaciteit van Afrika te vergroten
Next articleJoe Mixon van Bengals zegt dat de voorverkoop van potentiële Bills-Chiefs AFC-kampioenschapswedstrijd ‘respectloos’ is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.