Home Sports Russische functionarissen verklaren ‘geen fout’ voor kunstschaatsster Kamila Valieva in dopingonderzoek

Russische functionarissen verklaren ‘geen fout’ voor kunstschaatsster Kamila Valieva in dopingonderzoek

17
0

Een Russisch tribunaal oordeelde dat kunstschaatser Kamila Valieva “geen schuld of nalatigheid” droeg in een dopingzaak die vorig jaar op zijn kop stond Olympische WinterspelenDat heeft het Wereldantidopingagentschap vrijdag gezegd.

De Russische schaatser won Olympisch goud in de teamcompetitie in februari voordat bekend werd gemaakt dat een monster dat ze twee maanden eerder had gegeven positief was getest op een verboden stof.

Het resultaat werd later gerapporteerd omdat het laboratorium dat het monster testte, getroffen was door de pandemie van het coronavirus.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Kamila Valieva van het Russisch Olympisch Comité reageert na het free skate-programma voor vrouwen tijdens de kunstschaatswedstrijd op de Olympische Winterspelen van 2022 op 17 februari 2022 in Peking.

Kamila Valieva van het Russisch Olympisch Comité reageert na het free skate-programma voor vrouwen tijdens de kunstschaatswedstrijd op de Olympische Winterspelen van 2022 op 17 februari 2022 in Peking.
(AP Photo/Bernat Armangue, Bestand)

WADA zei dat het “bezorgd” was dat een panel van het Russische antidopingbureau oordeelde dat Valieva slechts op één dag van de Russische nationale kampioenschappen van 2021, waar het monster werd genomen, mag worden gediskwalificeerd.

“Het tribunaal oordeelde dat hoewel de atlete een overtreding van de antidopingregels had begaan, ze er ‘geen schuld of nalatigheid’ voor had. Als zodanig legde het tribunaal geen sanctie op, behalve de diskwalificatie van haar resultaten op de datum van de monsterafname. ”, aldus het WADA in de verklaring.

RUSLAND KAN TERUGKEREN NAAR OLYMPISCHE KWALIFICATIES, INTERNATIONALE SPORTEVENEMENTEN DOOR DEEL TE NEMEN VAN AZIË

WADA zei dat het het dossier zou bekijken alvorens te beslissen over verdere stappen. Het WADA had eerder geklaagd dat Rusland er te lang over deed om een ​​beslissing te nemen in Valieva’s zaak en probeerde de zaak te verplaatsen naar de Zwitserland gevestigd Arbitragehof voor Sport.

Kamila Valieva van het Russisch Olympisch Comité neemt deel aan het free skate-programma voor vrouwen op de Olympische Winterspelen van 2022 op 17 februari 2022 in Peking.

Kamila Valieva van het Russisch Olympisch Comité neemt deel aan het free skate-programma voor vrouwen op de Olympische Winterspelen van 2022 op 17 februari 2022 in Peking.
(AP Foto/Natacha Pisarenko, Bestand)

“Op basis van de elementen van de zaak waarmee het WADA al bekend is, maakt het bureau zich zorgen over de bevinding van ‘geen fout of nalatigheid’ en zal het niet aarzelen om zijn recht van beroep uit te oefenen bij het Hof van Arbitrage voor Sport, indien van toepassing. ‘, aldus WADA.

Het Russische bureau heeft het vonnis niet gepubliceerd. Het heeft eerder gezegd dat het geen bevindingen met betrekking tot de zaak zou publiceren, omdat Valieva pas 15 was toen ze positief testte.

Afhankelijk van het uiteindelijke resultaat van een beroep, kan de zaak resulteren in de Verenigde Staten wordt opgewaardeerd van zilver naar goud in het teamevenement.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

CAS heeft doorgaans maanden nodig om zaken te verwerken. Een eerder CAS-panel van juryleden stond Valieva toe om deel te nemen aan het individuele evenement voor vrouwen op de Spelen van Peking zelfs op verdenking van doping, mede vanwege haar leeftijd. Ze werd vierde bij de dames en een andere Rus, Anna Shcherbakova, won het goud.

Previous articleTrumps verklaring ontzegeld in E. Jean Carroll-rechtszaak wegens laster
Next articleHooggerechtshof VS overweegt zaak over religieuze discriminatie | Rechtbanken Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.