Home World Russische militaire contractant van Wagner Group die asiel heeft aangevraagd in Noorwegen...

Russische militaire contractant van Wagner Group die asiel heeft aangevraagd in Noorwegen is nu in politiehechtenis

5
0

Een voormalig hooggeplaatst lid van de Russische particuliere militaire aannemer Wagner Group die asiel zoekt in Noorwegen zit vast in politiehechtenis op verdenking van illegale binnenkomst in Scandinavië, zeiden de autoriteiten maandag.

De Rus Andrey Medvedev “is gearresteerd op grond van de immigratiewet en er wordt onderzocht of hij moet worden voorgeleid voor detentie”, vertelde Jon Andreas Johansen van de Noorse immigratiepolitie aan The Associated Press. Volgens de Noorse krant VG is het vasthouden van hem geen straf, maar een veiligheidsmaatregel.

De Noorse advocaat van Medvedev, Brynjulf ​​Risnes, drong er bij omroep NRK op aan dat zijn cliënt niet wordt verdacht van enig strafbaar feit en dat hij niet gewend is aan de nieuwe, strengere veiligheidsmaatregelen van Noorwegen.

“Er zijn aanzienlijke veiligheidsmaatregelen ingevoerd. Medvedev heeft moeite zich eraan aan te passen”, vertelde Risnes aan NRK.

Medvedev, die naar eigen zeggen voor zijn leven vreest, zou illegaal Noorwegen zijn binnengekomen nadat hij eerder deze maand de 200 kilometer lange grens met Rusland was overgestoken.

RUSSISCHE MAN, EEN VERMEENDE VOORMALIGE HOOGGESTELDE AMBTENAAR VAN DE WAGNER GROEP, ZOEKT ASIEL IN NOORWEGEN

In een video die werd gepost door de Russische dissidentengroep Gulagu.net, zei Medvedev dat hij onder Russisch geweervuur ​​​​kwam voordat hij het Scandinavische land binnenging. De Noorse politie zei dat ze door Russische grenswachten op de hoogte waren gebracht van sporen in de sneeuw die erop wezen dat iemand mogelijk illegaal de grens was overgestoken.

De "PMC Wagner Centrum" wordt getoond voorafgaand aan de opening in St. Petersburg, Rusland, op 31 oktober 2022. Een Russische man die asiel zocht in Noorwegen is vastgehouden door de immigratiepolitie van het land.

Het “PMC Wagner Centre” wordt getoond voorafgaand aan de opening in St. Petersburg, Rusland, op 31 oktober 2022. Een Russische man die asiel zocht in Noorwegen is vastgehouden door de immigratiepolitie van het land.
(AP foto, bestand)

Noorse Nationale Recherchedat deelneemt aan het onderzoek naar oorlogsmisdaden in Oekraïne, zei dat het Medvedev ondervraagt ​​wie “de status van getuige heeft”.

RUSSISCHE WAGNER GROEP VERKRIJGT WERELDWIJDE BEKENDHEID VAN AFRIKA TOT OEKRAÏNE, MAAR DE DIVISIE BROUWT THUIS

Medvedev, die op de vlucht is sinds hij de Wagner Group verliet, heeft naar verluidt Gulagu.net verteld dat hij klaar is om alles te vertellen wat hij weet over de duistere paramilitaire groep en zijn eigenaar Yevgeny Prigozhin, een miljonair die banden heeft met de Russische president Vladimir. Poetin.

Medvedev zei dat hij de Wagner Group verliet nadat zijn contract zonder zijn toestemming was verlengd tot na juli-november. Hij zei dat hij bereid is te getuigen over alle oorlogsmisdaden waarvan hij getuige was en ontkende deelname eraan.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De Wagner Group, die aanvallen tegen heeft geleid Oekraïense strijdkrachten, omvat een groot aantal veroordeelden die zijn gerekruteerd uit Russische gevangenissen. De groep is steeds invloedrijker geworden in Afrika.

Previous articleChatGPT and the sweatshops powering the digital age | Labour Rights
Next articleBrazil-Argentina summit to focus on trade, economic integration | Business and Economy News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.