Home Latest Headlines Schoolprijzenschandaal in Virginia verdiept, wekt verontwaardiging van gouverneur, AG: ‘Dit zou illegaal...

Schoolprijzenschandaal in Virginia verdiept, wekt verontwaardiging van gouverneur, AG: ‘Dit zou illegaal moeten zijn’

10
0

Scholen in Virginia blijven de krantenkoppen halen nadat 16 scholen in drie provincies naar verluidt hebben geweigerd studenten op de hoogte te stellen die National Merit Awards hebben ontvangen. Na de poging van procureur-generaal Jason Miyares om een ​​onderzoek naar de scholen te starten, heeft gouverneur Glenn Youngkin een nieuwe stap gezet om de “meedogenloze streven naar eigen vermogen.”

Regering Youngkin heeft een wetsvoorstel ingediend dat “het verplicht zou maken dat scholen ouders en studenten op de hoogte stellen van prijzen, erkenningen en beurzen zodra ze weten dat dit niet meer zal gebeuren”.

“Er is duidelijk een reële suggestie dat hun burgerrechten zijn geschonden. En we moeten begrijpen wat hier de kern van is”, zei Youngkin op “Amerikaanse rapporten” Woensdag.

16 scholen hebben naar verluidt vertraging opgelopen bij het op de hoogte brengen van studenten die National Merit Awards hebben ontvangen, ondanks beweringen dat het oorspronkelijk een administratieve fout was op een van de scholen in Fairfax County. De controverse heeft zich uitgebreid naar Loudon County en Prince Williams County.

VIRGINIA AG BREIDT SONDE UIT NADAT MEER DAN EEN DOZEN SCHOLEN MERIT AWARDS INHOUDEN TIJDENS ‘EQUITY’ PUSH

De gouverneur van Virginia, Glenn Youngkin, kondigt wetgeving aan die scholen zou verplichten studenten onmiddellijk op de hoogte te stellen van wie verdiensteprijzen ontvangen.

De gouverneur van Virginia, Glenn Youngkin, kondigt wetgeving aan die scholen zou verplichten studenten onmiddellijk op de hoogte te stellen van wie verdiensteprijzen ontvangen.
(Fox nieuws)

Nationale prijzen voor verdiensten behoren tot de meest prestigieuze onderscheidingen die een middelbare scholier kan ontvangen, met slechts 50.000 studenten van de 1,5 miljoen beste PSAT-scores die ze ontvangen.

“Er is duidelijk een poging gedaan om de normen voor onze studenten in Virginia naar beneden te halen om te stoppen met het vieren van excellentie. En dit is in strijd met alles wat we geloven‘, zei Youngkin. ‘Deze natie is gebouwd op het idee om een ​​betere toekomst op te bouwen, om te streven en te bereiken. En hier hebben we schijnbaar drie van de drie grote schooldistricten in Virginia die systematisch informatie over excellentie achterhouden. Dit is zo in strijd met alles wat we geloven.”

Gouverneur Youngkin, die een uitgesproken voorvechter is geweest van ouderlijke rechten in het onderwijs en het buiten de scholen houden van ontwaakt beleid, vernietigde de “trifecta” van problemen die het onderwijssysteem in zijn staat teisteren.

“We hebben scholen die de verwachtingen hebben verlaagd. Virginia had vroeger de hoogste normen voor behandeling. En nu hebben we de laagste gehad. We stellen ze terug. Maar helaas voldeden Virginia-studenten aan die verwachtingen”, zei hij. “Ten tweede, zij ouders eruit geduwd van het leven van hun studenten. En ten derde is er een consistente doofpotaffaire geweest in het meedogenloze streven naar eigen vermogen.”

GLENN YOUNGKIN VERWONDEN NADAT VA SCHOLEN NATIONALE MERIT AWARDS INHOUDEN VAN TOPSTUDENTEN OVER ‘EQUITY’

RICHMOND, VA - 19 JANUARI: De pas beëdigde procureur-generaal van Virginia, Jason Miyares, werkt vanuit zijn kantoor op 19 januari 2022 in Richmond, Virginia.

RICHMOND, VA – 19 JANUARI: De pas beëdigde procureur-generaal van Virginia, Jason Miyares, werkt vanuit zijn kantoor op 19 januari 2022 in Richmond, Virginia.
((Foto door Julia Rendleman voor The Washington Post via Getty Images))

De procureur-generaal van Virginia, Miyares, zei dat hij zijn onderzoek uitbreidt en kijkt of schoolsystemen de Virginia Human Rights Act schonden. Miyares vertelde dat aan Fox News Fairfax County betaalde een zogenaamde aandelenadviseur $ 450.000 voor minder dan negen maanden werk.

Gouverneur Youngkin bekritiseerde de “absoluut gruwelijke” poging van de schooldistricten in Virginia om “de normen” van excellentie voor studenten te verlagen in naam van gelijkheid, en riep op tot meer transparantie binnen scholen over uitgaven, zoals de vermogensadviseur van Fairfax.

“Er moet volledige transparantie zijn in dit soort uitgaven, vooral wanneer ze een methodologie en een geloofssysteem onderwijzen en trainen dat zo in strijd is met excellentie, zo in strijd is met ervoor te zorgen dat studenten hun best kunnen doen en doen,” hij zei. “Nogmaals, het is zo’n gruwel voor alles wat we geloven.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Uitmuntendheid in het onderwijs moet worden gevierd, niet onthouden aan studenten.”

Danielle Wallace en Anders Hagstrom van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleMetas tilsynsråd opfordrer teknologigiganten til at indføre mere inkluderende nøgenhedsregler
Next articleAls u eerder met pensioen gaat, zou u uw gezondheid kunnen schaden: nieuwe studie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.