Home World Schutter opent het vuur in rechtszaal en doodt topadvocaat in Noordwest-Pakistan

Schutter opent het vuur in rechtszaal en doodt topadvocaat in Noordwest-Pakistan

8
0

Een schutter verkleed als advocaat schoot en doodde een prominente advocaat in een rechtszaal in het noordwesten van Pakistan op maandag, zei de politie.

De aanvaller, die ter plekke werd gearresteerd, had het vuur geopend op Abdul Latif Afridi, een voormalig president van de Pakistaanse advocatenvakbond en een prominent figuur in de gemeenschap, waarbij hij hem dodelijk verwondde. De aanval vond plaats op de Hooggerechtshof in Peshawar.

De aanvaller, Adnan Khan, had Afridi eerder beschuldigd van het orkestreren van de moord op zijn vader, Samiullah Khan, die ook advocaat was in 2015, zei Naeem Khan, een politieagent.

Het is onduidelijk hoe de aanvaller erin slaagde met een pistool het gerechtsgebouw binnen te sluipen. De moord werd veroordeeld door Premier Shahbaz Sharifoverheidsfunctionarissen, politici en advocaten.

PAKISTANSE SPECIALE KRACHTEN VALLEN POLITIECENTRUM IN OM GIJZELINGEN TE BEVRIJDEN EN DODEN 33 PAKISTAANSE TALIBAN MILITANTEN

In een verklaring uitte Sharif zijn bezorgdheid over de verslechterende veiligheidssituatie in de noordwestelijke provincie Khyber Pakhtunkhwa, waar Pesjawar is de hoofdstad. Zijn belangrijkste rivaal, de partij van oppositieleider en oud-premier Imran Khan, is aan de macht in de provinciale assemblee.

Voor zijn moord had Samiullah Khan, de vader van de aanvaller, Shakil Afridi vertegenwoordigd, de Pakistaanse arts die de CIA hielp bij het vinden van Al-Qaeda-meesterbrein Osama bin Laden. Bin Laden werd in 2011 gedood door Navy SEALs tijdens een aanval op zijn schuilplaats in Abbottabad, Pakistan.

Politieagenten onderzoeken de plaats delict na een schietincident op het terrein van het Hooggerechtshof van Peshawar in Peshawar, Pakistan, op 16 januari 2023.

Politieagenten onderzoeken de plaats delict na een schietincident op het terrein van het Hooggerechtshof van Peshawar in Peshawar, Pakistan, op 16 januari 2023.
(AP Foto/Muhammad Sajjad)

De arts voerde een nepvaccinatiecampagne uit die hielp bij het lokaliseren en identificeren van Bin Laden. De dokter en de maandag vermoorde advocaat zijn geen familie van elkaar.

In 2012 veroordeelde Pakistan Shakil Afridi tot 33 jaar gevangenisstraf op beschuldiging van vermeende het verstrekken van geld en medische behandeling aan islamitische militanten in een voormalige tribale regio. Afridi en zijn familie hebben die beschuldigingen ontkend.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Pakistan was verontwaardigd over het in het duister worden gehouden voor de SEALs operatie. Washington heeft de vrijlating van Afridi geëist, maar Islamabad heeft zich tegen de eis verzet en zei dat hij de Pakistaanse wet had overtreden. De dokter werd nooit formeel aangeklaagd in de zaak van Bin Laden.

Previous articleDnipro in Oekraïne wankelt terwijl Rusland en Wit-Rusland militaire oefeningen houden | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne
Next articleEco-groep slaat Davos-top neer terwijl wereldwijde elites in privéjets arriveren om over klimaatbeleid te praten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.