Home Latest Headlines Senaatsdemocraten steunen volledig onderzoek naar Biden-documentenschandaal: ‘Onverantwoordelijk en verontrustend’

Senaatsdemocraten steunen volledig onderzoek naar Biden-documentenschandaal: ‘Onverantwoordelijk en verontrustend’

7
0

De druk wordt steeds verder opgebouwd President Biden en zijn regering, zoals sommige senaatsdemocraten nu zeggen dat ze een volledig onderzoek steunen naar zijn verkeerde behandeling van de geheime documenten die eerder deze maand in zijn huis en voormalige kantoor zijn gevonden.

“De berichten over het verkeerd omgaan met geheime documenten door president Biden zijn buitengewoon onverantwoordelijk en verontrustend. Deze beschuldigingen moeten volledig worden onderzocht”, vertelde senator Joe Manchin, DW.Va., vrijdag aan Fox News Digital.

Fox sprak ook met senator Tim Kaine, D-Va., die de bezorgdheid van Manchin herhaalde.

“Dit nieuws roept serieuze vragen op en de aanstelling van een onbevooroordeelde speciale aanklager om de zaak te onderzoeken is de juiste stap”, zei Kaine.

MATT GAETZ ZEGT GECLASSIFICEERD DOCS-SCHANDAAL ‘VOELT DAT DE DEMOCRAT JOE BIDEN UITSCHAKELEN’

Van links: senator Tim Kaine, D-Va.;  Voorzitter Biden;  Senator Joe Manchin, DW.Va.

Van links: senator Tim Kaine, D-Va.; Voorzitter Biden; Senator Joe Manchin, DW.Va.
(Getty-afbeeldingen)

Vorige week, procureur-generaal Merrick Garland een speciale raadsman aangesteldde voormalige Amerikaanse advocaat Robert Hur, om het verkeerd omgaan met documenten uit zijn tijd als vice-president door de huidige president te onderzoeken.

Manchin en Kaine sloten zich aan bij een opmerkelijk kleine lijst van Democraten die zich hebben uitgesproken over het Biden-documentenschandaal, terwijl de meesten, vooral degenen die in 2024 herverkozen worden, zijn aarzelen om aan te pakken de situatie.

Vertegenwoordiger Katie PorterD-Calif., die eerder deze maand aankondigde dat ze op zoek zou gaan naar de Senaatszetel van senator Dianne Feinstein, D-Calif. ” wilde “antwoorden krijgen van het Witte Huis” met betrekking tot de documenten.

“Gerubriceerde documenten horen thuis in geheime omgevingen, en ik denk dat je me hebt horen zeggen dat toezicht geen partijdige zaak is. Goed toezicht betekent dat je bereid bent om elke regelovertreder ter verantwoording te roepen”, voegde ze eraan toe. “We zouden op een respectvolle manier om antwoorden moeten vragen, en we zouden eerlijke antwoorden moeten verwachten.”

DEMOCRAT DOWNPLAY BIDEN’S GERUBRICEERDE DOCUMENTEN: ‘GEEN VERGELIJKING’ MET MAR-A-LAGO

Vertegenwoordiger Katie Porter, D-Calif., spreekt op 8 november 2022 tot supporters, vrijwilligers en personeel tijdens een verkiezingsnachtwacht in het Hilton Orange County Hotel in Costa Mesa, Californië.

Vertegenwoordiger Katie Porter, D-Calif., spreekt op 8 november 2022 tot supporters, vrijwilligers en personeel tijdens een verkiezingsnachtwacht in het Hilton Orange County Hotel in Costa Mesa, Californië.
(Apu Gomes/Getty Images)

Senator Debbie StabenowD-Mich., die aankondigde dat ze volgend jaar niet herverkiesbaar zou zijn, erkende dat het er slecht uitzag voor Biden om betrapt te worden op het hebben van geheime informatie nadat hij voormalig president Donald Trump had veroordeeld voor een vergelijkbare situatie.

“Nou, het is zeker beschamend. Recht?” Stabenow zei tijdens een interview op zondag op NBC. “Ik bedoel, het is beschamend dat je een klein aantal documenten zou vinden, zeker niet met opzet. Ze denken dat het niet juist is en ze hebben stappen gezet om het te corrigeren, in samenwerking met het ministerie van Justitie, in samenwerking met iedereen. betrokken, met de [National] Archief, en dus vanuit mijn perspectief, weet je, het is een van die momenten waarvan ze duidelijk wensten dat ze niet waren gebeurd.

Fox News Digital nam contact op met elke senaatsdemocraat die nog een verklaring moet afleggen over de Biden-documenten en wiens termijn in 2024 afloopt, maar behalve Manchin en Kaine reageerden ze allemaal niet.

Degenen die niet reageerden, waren onder meer senator Chris Murphy, D-Conn.; Sen Mazie Hirono, D-Hawaï; Sen Elizabeth Warren, D-Mass.; Sen Amy Klobuchar, D-Minn.; Sen Jon Tester, D-Mont.; Sen Jacky Rosen, D-Nev.; Sen Bob Menendez, DN.J.; Sen Martin Heinrich, DN.M.; Sen Sherrod Brown, D-Ohio; Sen Bob Casey, D-Pa.; Senator Maria Cantwell, D-Wash.; Senator Kirsten Gillibrand, DN.Y.; Senator Sheldon Whitehouse, DR.I.; Senator Tom Carper, D-Del.; en senator Tammy Baldwin, D-Wis.

BIDEN SLAMMED VOOR GECLASSIFICEERDE DOCS-ANTWOORD, DE GROTE FOUTEN VAN ALEC BALDWIN EN MEER HOOFDLIJNEN

Senator Debbie Stabenow, D-Mich., Die aankondigde dat ze volgend jaar niet herverkiesbaar zou zijn, erkende dat het er slecht uitzag voor president Biden om betrapt te worden op het hebben van geheime informatie nadat hij voormalig president Donald Trump veroordeelde voor een soortgelijke situatie.

Senator Debbie Stabenow, D-Mich., Die aankondigde dat ze volgend jaar niet herverkiesbaar zou zijn, erkende dat het er slecht uitzag voor president Biden om betrapt te worden op het hebben van geheime informatie nadat hij voormalig president Donald Trump veroordeelde voor een soortgelijke situatie.
(Nathan Howard/Getty Images)

Senator Ben Cardin, D-Md., vertelde Politico op 10 januari, voorafgaand aan de aanstelling van een speciale raadsman, dat hij vond dat de situatie “correct werd afgehandeld”, maar reageerde niet op Fox’s verzoek om commentaar.

Fox ontving ook geen reactie van senator Bernie Sanders, I-Vt., en senator Angus King, I-Maine.

Senator Kyrsten Sinema, I-Ariz., een voormalige democraat die geconfronteerd wordt met wat een zware herverkiezingsstrijd zou kunnen worden als ze zou besluiten een andere termijn te zoeken, weigerde commentaar te geven.

“Zoals haar jarenlange praktijk is, geeft Kyrsten geen commentaar op lopende onderzoeken”, zei haar kantoor in een verklaring aan Fox News Digital. Ze nam dezelfde benadering aan bij het onderzoek naar het verkeerd omgaan met documenten door Trump.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Donderdag het Witte Huis weigerde te zeggen of het zou meewerken aan onderzoeken van de House Oversight Committee met betrekking tot de documenten, terwijl zei Biden later hij had “geen spijt” van zijn omgang met de geheime documenten.

Ronn Blitzer en Timothy HJ Nerozzi van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleTurkey cancels Swedish minister visit over right-wing protest | News
Next articleBaby aangevallen door vermeende ‘moordende verpleegster’ Lucy Letby herstelde nadat ze naar een nieuw ziekenhuis was overgebracht

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.