Home Latest Headlines Signalen uitzenden: Asa Hutchinson uit Arkansas zegt dat reizen naar Iowa laten...

Signalen uitzenden: Asa Hutchinson uit Arkansas zegt dat reizen naar Iowa laten zien dat hij ‘serieus’ is over de mogelijke run in 2024

12
0

Vroegere De gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson erkent dat zijn twee reizen deze week naar Iowa – de staat wiens voorverkiezingen een halve eeuw hebben afgetrapt op de GOP presidentiële nominatiekalender – zijn een teken dat hij serieus overweegt om naar het Witte Huis te rennen.

“Naar Iowa gaan geeft waarschijnlijk een aantal signalen af ​​dat je serieus naar 2024 kijkt”, vertelde Hutchinson, die net acht jaar als gouverneur had gediend, aan Fox News.

Hutchinson werd geïnterviewd tijdens zijn swing van donderdag en vrijdag naar de Hawkeye staat, waar hij de tweede inauguratie van gouverneur Kim Reynolds bijwoonde, en ook andere GOP-leiders ontmoette om de Republikeinse overwinningen in Iowa bij de tussentijdse verkiezingen in november te helpen vieren. Hutchinson was maandag ook in Iowa, toen hij een wetgevend ontbijt van de GOP toesprak.

De gouverneur met een beperkte termijn werd dinsdag opgevolgd door Sarah Huckabee Sanders, als de voormalige perssecretaris van het Witte Huis tijdens de regering van de toenmalige president Trump en de dochter van de voormalige oude gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee, werd ingehuldigd.

EERST OP FOX: HUTCHINSON KENT TERUG NAAR IOWA VOOR DE TWEEDE REIS IN EEN WEEK

Voormalig Republikeinse gouverneur Asa Hutchinson uit Arkansas (rechts) werkt samen met de nieuw ingehuldigde Iowa Lt. Gov. Adam Gregg, op vrijdag 13 januari 2023 in Des Moines, Iowa.

Voormalig Republikeinse gouverneur Asa Hutchinson uit Arkansas (rechts) werkt samen met de nieuw ingehuldigde Iowa Lt. Gov. Adam Gregg, op vrijdag 13 januari 2023 in Des Moines, Iowa.
(America Strong en gratis PAC)

Hutchinson zei dat zijn reizen deze week “me de kans geven om naar Iowans en hun leiders te luisteren over de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd en ook over de oplossingen waar ze naar kijken.”

Dat betoogde de conservatieve oud-gouverneur Die van president Biden “mislukte politiemaatregelen” hebben de “grenscrisis en fentanyl die Iowa treft” verergerd. En hij wees ook op hoge rentetarieven, die hij de schuld geeft van wat hij ‘de economische mislukkingen van Biden’ noemt.

HUTCHINSON ZEGT VERLANGEN OM ‘DE TOEKOMST TE VORMEN’ VAN DE GOP KAN LEIDEN TOT 2024 RUN

Hutchinson noemde de ontvangst die hij ontving van Iowans “zeer gastvrij”, en hij benadrukte de “verbindingen tussen een landbouwstaat als Arkansas en Iowa, en alles wat we samen delen in termen van problemen waarmee we worden geconfronteerd – veel van dezelfde waarden worden gedeeld door de gemeenschappen hier. Er is dus een echte verbinding.”

De gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, en first lady Susan Hutchinson kijken toe hoe hun kleindochter, Jaella Wengel, links, en dochter, Sarah Wengel, in het midden, het officiële portret van de gouverneur onthullen op dinsdag 3 januari 2023 in het Capitool in Little Rock , Ark. Hutchinson verliet zijn ambt op 10 januari na acht jaar als gouverneur te hebben gediend.  (AP Foto/Andrew DeMillo)

De gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, en first lady Susan Hutchinson kijken toe hoe hun kleindochter, Jaella Wengel, links, en dochter, Sarah Wengel, in het midden, het officiële portret van de gouverneur onthullen op dinsdag 3 januari 2023 in het Capitool in Little Rock , Ark. Hutchinson verliet zijn ambt op 10 januari na acht jaar als gouverneur te hebben gediend. (AP Foto/Andrew DeMillo)
(AP Foto/Andrew DeMillo)

Zijn reizen deze week naar Iowa volgen op een stop op 16 november, toen hij de Westside Conservative Club in Des Moines toesprak. Hij bracht vorig jaar ook twee bezoeken aan New Hampshire, waar de tweede wedstrijd in de presidentiële nominatiekalender van de Republikeinse Partij wordt gehouden. Zijn reizen omvatten een reis in april om de sprekende serie “Politics and Eggs” te headlinen op de New Hampshire Institute of Politics, een must-stop voor hoopvolle mensen in het Witte Huis. Hij is ook naar South Carolina gereisd, dat op de derde plaats staat in het Republikeinse programma.

ONTMOET DE POTENTIËLE 2024 GOP PRESIDENTIËLE CONTENDERS

Hutchinson, een voormalig federaal advocaat die voor twee ambtstermijnen congreslid werd, diende als administrateur van de Drug Enforcement Administration en als ondersecretaris van het Department of Homeland Security tijdens de regering van toenmalig president George W. Bush.

Hutchinson, die vorig jaar de National Governors Association leidde, heeft nagedacht over een 2024 Witte Huis-run maandenlang. Hij zei afgelopen zomer in een Fox News Digital-interview dat hij een rol wil spelen bij het vormgeven van de toekomst van de GOP en “dat zou kunnen leiden tot een presidentiële campagne in de toekomst”.

Republikeinse gouverneur Asa Hutchinson uit Arkansas gaat zitten voor een interview met Fox News op 13 juli 2022 in Portland, Maine

Republikeinse gouverneur Asa Hutchinson uit Arkansas gaat zitten voor een interview met Fox News op 13 juli 2022 in Portland, Maine
(Fox nieuws )

Gevraagd naar zijn tijdlijn, zei Hutchinson deze week: “Ik denk niet dat we een kunstmatig tijdschema moeten instellen.” Maar wijzend op de waarschijnlijkheid van presidentiële fora in de vroegste stemgerechtigde staten al in april en debatten die mogelijk in juli beginnen, voegde hij eraan toe dat “er een praktisch tijdsbestek is waar je naar kijkt”.

“De beslissingen zouden vroeg in het tweede kwartaal of ergens in het eerste kwartaal moeten worden genomen”, benadrukte hij. “Ik stel geen kunstmatig tijdschema vast – ik wil er zeker van zijn dat als ik kandidaat zou worden, er het soort financiële steun zou zijn dat nodig is.”

“Je meet de respons op onze visie en je boodschap voor Amerika en zorgt er ook voor dat je een sterke kandidaat kunt zijn als je erin springt. Dat is wat ik nu doe”, legde hij uit.

Voormalig president Donald Trump zit al in de GOP-presidentiële nominatierace, en de kans is groot dat Florida-gouverneur Ron DeSantis, voormalig vice-president Mike Pence, voormalig staatssecretaris Mike Pompeo en voormalig gouverneur van South Carolina voormalig ambassadeur bij de Verenigde Naties zijn geworden Nikki Haley komt uiteindelijk ook in aanmerking voor de Republikeinse nominatie.

Gevraagd hoe iemand als Hutchinson kon concurreren met grotere namen, grotere oorlogskisten, zei de voormalige gouverneur: “Je moet hard werken en dat is het aantrekkelijke van een plaats als Iowa. Ze kijken je graag in de ogen en nemen een beslissing. Het is een land van retailpolitiek, waar ik aan gewend ben. Het is mensen en hun uitdagingen leren kennen en je zaak aan hen voorleggen. Dat is het mooie van de Amerikaanse democratie.’

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

En Hutchinson benadrukte dat zijn beslissing om zich kandidaat te stellen niet afhankelijk zal zijn van enige andere daadwerkelijke of potentiële presidentskandidaat.

“We zullen onze eigen beslissing nemen,” zei hij.

Previous articleTwee Palestijnen doodgeschoten door Israëlische troepen in de bezette Westelijke Jordaanoever | Israël-Palestina conflict Nieuws
Next articleKenia schorst 16 voetballers en coaches wegens matchfixing | Voetbal nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.