Sikkerhedstip: Begår du denne store Wi-Fi-fejl?

  6
  0

  Du betaler gode penge for din internettjeneste, så jeg forstår frustrationen ved en langsom forbindelse. Nyhedsflash: Det er ikke altid din internetudbyders skyld. Her er almindelige Wi-Fi-fejl.

  Underholde gæster? De vil have adgang til dit Wi-Fi, men det er en smerte at oplyse dit login gentagne gange. Bliv teknisk smart. Post en QR-kode i dit hjem, der automatisk logger gæster på dit hjemmenetværk.

  Nu, hvis en hacker kommer ind på dit hjemmenetværk, kan de finde vej til dine personlige oplysninger. Skal du indstille dit Wi-Fi-hjemmenetværk til offentligt eller privat? Svaret kan måske overraske dig.

  En kvinde går forbi en WiFi-aktiveret telefonboks i New York den 12. juli 2012.

  En kvinde går forbi en WiFi-aktiveret telefonboks i New York den 12. juli 2012.
  (Reuteres / Keith Bedford)

  Deltag for at vinde et $500 Amazon-gavekort.

  Det er ikke, hvad du tror

  At have din Wi-Fi-hjemmenetværk indstillet til privat ville være den mest sikre indstilling, ikke? Det er faktisk forkert. Men lad ikke den sjuskede terminologi forvirre dig.

  Når du er på dit hjemmenetværk og har det konfigureret som privat på din computer, er din pc uopdagelig af andre enheder, der er tilsluttet det samme netværk. Så i dette tilfælde er den offentlige Wi-Fi-indstilling mere sikker end den private. Ja, du læste rigtigt!

  Hvis du vil dele filer eller sende dokumenter til et familiemedlem i dit hjem på det samme netværk eller din hjemmeprinter, skal du have dit netværk indstillet til privat.

  ER DINE TRIN HELT AFSTAND TIL DINE FITNESSMÅL FOR 2023?

  Når netværket er indstillet til privat, vil din printer genkende og oprette forbindelse til din computer for at modtage de dokumenter, du vil udskrive. Klart som mudder, ikke?

  Find din iPhone, når din telefon bliver væk.

  Find din iPhone, når din telefon bliver væk.
  (CyberGuy.com)

  Lad mig opsummere det igen for at være klar:

  • Privat netværk: Brug kun denne indstilling til netværk, du kontrollerer eller har tillid til. Når et netværk er indstillet til privat, er din pc synlig for andre enheder på netværket. Du kan bruge den til fil- og printerdeling.
  • Offentligt netværk: Brug dette til at oprette forbindelse til offentlige netværk, såsom lufthavns- eller hotel-Wi-Fi. Din pc vil blive skjult for andre enheder på netværket.

  Vidste du, at din printer kan være en gateway for hackere til at skabe kaos? Her er fem måder at låse din printer på.

  Sådan ændrer du dit netværk fra offentligt til privat

  hvis du har brug for at dele filer, udskrive eller på anden måde gøre dine enheder synlige til hinanden, indstil dit netværk til privat.

  Følg disse trin på din pc, og du er godt i gang:

  • Højreklik på Wi-Fi-netværksikon yderst til højre på proceslinjen.
  • Vælg Åbn Netværks- og internetindstillinger.
  • Find dit Wi-Fi-netværk, og vælg Ejendomme.
  • Vælg Netværksprofil.
  • Vælge Privat.

  Når du vil øge sikkerheden, skal du gå videre og skifte tilbage til Offentlig mulighed. Du skal blot følge instruktionerne ovenfor, og når du kommer til det sidste trin, skal du vælge Offentlig i stedet for Privat.

  Bemærk: Dette vil gælder kun for dit hjemmenetværk. Du bliver bedt om at vælge Offentlig, Privat eller Arbejde for hvert netværk, du opretter forbindelse til. Dette valg gemmes for den pågældende netværksprofil.

  Hvor du placerer din router er super vigtigt. Her er en guide til, hvor du skal placere din router for de bedste hastigheder.

  Routere med netværkskabler ses under Hackyeah hackathon i Warszawa, Polen den 18. september 2019. Hackyeah hackathon er det største stationære hackathon i Europa med omkring 2500 deltagere, der deltager i en hackingkonkurrence natten over og over 100.000 Euro i præmiepenge.

  Routere med netværkskabler ses under Hackyeah hackathon i Warszawa, Polen den 18. september 2019. Hackyeah hackathon er det største stationære hackathon i Europa med omkring 2500 deltagere, der deltager i en hackingkonkurrence natten over og over 100.000 Euro i præmiepenge.
  (Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

  Internettet er et farligt sted. Jeg kan hjælpe dig med at beskytte dig mod hackere og svindlere. Tilmeld dig mit gratis daglige tekniske nyhedsbrev.

  AL GORE FORKLARER GLOBAL AI-PROGRAM, DER SPIONERER PÅ TUSINDE AF FACILITETER TIL AT OVERVÅGGE EMISSIONER

  Hold din tekniske viden i gang

  Min populære podcast hedder “Kim Komando i dag.” Det er solide 30 minutter med tekniske nyheder, tips og opkald med tekniske spørgsmål som dig fra hele landet. Søg efter det, uanset hvor du får dine podcasts. For nemheds skyld kan du trykke på linket nedenfor for en nylig episode.

  PODCAST VALG: Grusom TikTok-svindel, Seattle vs. sociale medier, Airbnb-opdatering

  Plus, teenagere diagnosticerer sig selv med alvorlige sygdomme, de har fundet på TikTok, får bedre søvn med disse podcasts og skriver under på, at din telefon eller computer er inficeret med en keylogger. Åh, og mænd, stop med at lægge din smartphone i bukselommen!

  Tjek min podcast “Kim Komando Today” på Æble, Google Podcasts, Spotifyeller din foretrukne podcast-afspiller.

  Hør podcasten her eller hvor end du får dine podcasts. Bare søg efter mit efternavn, “Komando.”

  Få mere teknisk knowhow på Kim Komando Showudsendt på 425+ radiostationer og tilgængelig som en podcast. Tilmeld dig Kims 5-minutters gratis morgenopsamling for de seneste sikkerhedsbrud og tekniske nyheder. Brug for hjælp? Stil dit spørgsmål til Kim her.

  KLIK HER FOR AT FÅ FOX NEWS-APPEN

  Copyright 2023, WestStar Multimedia Entertainment. Alle rettigheder forbeholdes. Ved at klikke på indkøbslinkene støtter du min forskning. Som Amazon Associate tjener jeg en lille kommission fra kvalificerende køb. Jeg anbefaler kun produkter, jeg tror på.

  Previous articleIndonesian mothers go to court over toxic cough syrup scandal | Health News
  Next articleNieuwsanker in Dallas probeert velddoelpunten na het debacle van Brett Maher

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.