Home Latest Headlines Storm in Texas leidt tot tornado-noodsituatie in de buurt van Houston

Storm in Texas leidt tot tornado-noodsituatie in de buurt van Houston

9
0

Een krachtig stormsysteem richtte zich dinsdag op de Gulf Coast en veroorzaakte een tornado die schade aanrichtte ten oosten van Houston.

De Nationale Weerdienst had een tornado-noodsituatie voor dat gebied afgegeven en waarschuwde dat er dinsdagmiddag een “grote, extreem gevaarlijke en potentieel dodelijke tornado” op de grond lag en op weg was richting Baytown, ongeveer 40 kilometer ten oosten van Houston. De waarschuwing verliep toen het systeem naar het oosten verhuisde.

GEORGIA STORM BRAAKT TORNADO UIT DIE HUIZEN, BOMEN BESCHADIGDE

Er waren neergehaalde elektriciteitsleidingen en schade aan huizen en bedrijven in Baytown, maar geen meldingen van ernstige verwondingen, zei Baytown-woordvoerder Jason Calder.

Dinsdagmiddag is er een tornadowaarschuwing afgegeven voor gebieden in de buurt van Houston.

Dinsdagmiddag is er een tornadowaarschuwing afgegeven voor gebieden in de buurt van Houston.

Beelden van tv-station KTRK in Houston toonden schade aan gebouwen en hoogspanningsleidingen in Pasadena, een stad ten zuidoosten van Houston. Er waren geen directe meldingen van gewonden.

NEW ENGLAND GETROFFEN DOOR DE LAATSTE WINTERSTORM

De website PowerOutage.us, die live stroomuitvalgegevens verzamelt van nutsbedrijven in de Verenigde Staten, meldde dat ongeveer 123.000 klanten in Texas dinsdagmiddag zonder stroom zaten, voornamelijk in de omgeving van Houston en de omliggende provincies.

Het was het begin van een naar verwachting stormachtige dag langs de Gulf Coast. Het Stormvoorspellingscentrum in Normandië, Oklahomazei dat gebieden langs de kust van Houston tot de Florida Panhandle dinsdag tornado’s, harde wind en hagel zouden kunnen zien.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het stormsysteem bracht ook sneeuw en ijs naar een groot deel van het centrum van de VS

Previous articleEx-Buccaneers quarterback biedt harde kijk op de toekomst van Tom Brady: ‘Hij is een schelp van zichzelf’
Next articleFormer Proud Boy testifies that group ‘celebrated’ violence | The Far Right News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.