Home World Taiwanese president Tsai Ing-wen zegt dat oorlog met China ‘absoluut geen optie’...

Taiwanese president Tsai Ing-wen zegt dat oorlog met China ‘absoluut geen optie’ is

18
0

Dat heeft de Taiwanese president Tsai Ing-wen in een brief aan paus Franciscus meegedeeld oorlog met China is “geen optie” en zei dat een constructieve interactie met Peking, dat claimt dat het eiland deel uitmaakt van zijn grondgebied, afhangt van het respecteren van de zelfbestuurde democratie van Taiwan.

Vaticaanstad is de laatste Europese regering die diplomatieke betrekkingen onderhoudt met Taiwan in plaats van met Peking, hoewel de Verenigde Staten en andere westerse landen uitgebreide informele banden onderhouden. Taiwanese leiders zijn ongerust over de inspanningen van het Vaticaan om betrekkingen met Peking te ontwikkelen.

Tsai sprak in de brief van haar kantoor haar steun uit voor de standpunten van het Vaticaan over Ruslands oorlog tegen Oekraïne, “migrantenvriendelijk beleid” en volksgezondheid.

“We identificeren ons ten diepste met uw opvattingen”, schreef Tsai.

CHINESE MILITAIRE SCHEPEN EN VLIEGTUIGEN NADEREN TAIWAN RUIMTE OPNIEUW, ZEGT HET MINISTERIE VAN DEFENSIE

De Taiwanese president Tsai Ing-wen spreekt op dinsdag 27 december 2022 op een persconferentie in het presidentieel paleis in Taipei, Taiwan.

De Taiwanese president Tsai Ing-wen spreekt op dinsdag 27 december 2022 op een persconferentie in het presidentieel paleis in Taipei, Taiwan.
(Lam Yik Fei/Bloomberg via Getty Images)

Taiwan en China splitsten zich in 1949 na een burgeroorlog en hebben geen officiële betrekkingen, maar zijn verbonden door miljarden dollars aan handel en investeringen. De Chinese Communistische Partij vliegt regelmatig met gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers in de buurt van Taiwan om haar standpunt kracht bij te zetten dat het eiland verplicht is zich te verenigen met het vasteland, desnoods met geweld.

Tsai nam nota van de boodschap van Franciscus op 1 januari voor de Wereldvredesdag dat het “oorlogsvirus” moet worden genezen. Ze citeerde zichzelf in een toespraak van 10 oktober waarin ze het gewapende conflict in de Straat van Taiwan verwierp en opriep tot ‘vrede en stabiliteit’.

PENTAGON MAAKT BEREIDING VOOR SPREKER MCCARTHY OM TAIWAN TE BEZOEKEN

De Chinese president Xi Jinping.

De Chinese president Xi Jinping.
(Saoedisch persbureau/Hand-out via REUTERS)

“Gewapende confrontatie is absoluut geen optie”, schreef Tsai.

“Alleen door de toewijding van het Taiwanese volk aan onze soevereiniteit, democratie en vrijheid te respecteren, kan er een basis zijn voor het hervatten van constructieve interactie over de Straat van Taiwan”, aldus de brief van Tsai.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Paus Franciscus bidt voor het icoon van de Madonna del Popolo, vereerd door Wit-Russen en Oekraïners, tijdens de algemene audiëntie in de Paulus VI-zaal.  Vaticaanstad, 11 januari 2023.

Paus Franciscus bidt voor het icoon van de Madonna del Popolo, vereerd door Wit-Russen en Oekraïners, tijdens de algemene audiëntie in de Paulus VI-zaal. Vaticaanstad, 11 januari 2023.
(Grzegorz Galazka/Archivio Grzegorz Galazka/Mondadori Portfolio via Getty Images)

China voerde daarna zijn inspanningen op om het eiland onder druk te zetten, onder meer door raketten in zee af te vuren toenmalige spreker Nancy Pelosi van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in augustus werd de hoogste Amerikaanse functionaris die het eiland in 25 jaar bezocht. Wetgevers uit Groot-Brittannië en andere landen hebben Taiwan ook bezocht om hun steun te betuigen aan de gekozen regering.

Een voormalige Taiwanese vice-president onder Tsai, Chen Chien-jen, vertegenwoordigde het eiland deze maand bij de begrafenis van voormalig paus Benedictus.

Previous articleNC Democrat calls hit-and-run in state-issued vehicle a ‘serious mistake,’ refuses to resign
Next articleDem Whip Katherine Clark schraapte het anti-politieartikel van de website voordat ze een leiderschapsrol op zich nam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.