Home Latest Headlines Te hoge snelheid droeg bij aan een crash waarbij Devin Willock, voetbalstafmedewerker...

Te hoge snelheid droeg bij aan een crash waarbij Devin Willock, voetbalstafmedewerker uit Georgia, om het leven kwam: politie

6
0

Te hoge snelheid was een factor die bijdroeg aan een dodelijk auto-ongeluk met dodelijke afloop Georgia voetballer Devin Willock en een lid van het rekruteringspersoneel van het team op zondagochtend vroeg, slechts enkele uren nadat de Bulldogs het winnen van back-to-back nationale kampioenschappen hadden gevierd, zeiden onderzoekers in Georgia.

Volgens een crashrapport dat dinsdag door de politie van Athene-Clarke is vrijgegeven, heeft de 24-jarige rekruteringsanalist Chandler Le Croy reed in een Ford Expedition SUV uit 2021 toen ze “er niet in slaagde een bocht naar links te nemen, waardoor het voertuig met de voorste passagiersband de stoeprand raakte en de rijbaan verliet op de westelijke berm.”

Devin Willock uit Georgië

Devin Willock uit Georgië
(Jeffrey Vest / Icon Sportswire via Getty Images / File)

Het rapport, verkregen door de Associated Press, vermeldt te hoge snelheid op een weg als een van de belangrijkste oorzaken van het ongeval. De maximumsnelheid was 40 mph, maar de onderzoekers hebben geen geschatte snelheid voor de SUV opgegeven.

GEORGIA’S DEVIN WILLOCK MAAKTE JONGE BULLDOGS FAN’S DAG VOOR DE FATALE AUTO-CRASH

Het ongeluk gebeurde rond 02.45 uur in Athene, slechts enkele kilometers verderop De campus van Georgië. Volgens het rapport raakte de SUV een elektriciteitspaal en een tweede elektriciteitspaal en sneed deze doormidden.

De SUV draaide uit en raakte verschillende bomen en een andere geparkeerde auto voordat hij uiteindelijk tot stilstand kwam.

“Hierdoor draaide het voertuig tegen de klok in voordat het definitief tot stilstand kwam tegen een flatgebouw”, aldus het rapport.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Volgens de Athens Banner-Herald droeg Willock geen veiligheidsgordel en werd hij uit het voertuig geworpen. Hij werd ter plaatse dood verklaard nadat de politie rond 02.55 uur arriveerde

Georgia's Devin Willock (77) in actie tegen Vanderbilt in het Sanford Stadium op 15 oktober 2022 in Athens, Georgia.

Georgia’s Devin Willock (77) in actie tegen Vanderbilt in het Sanford Stadium op 15 oktober 2022 in Athens, Georgia.
(Adam Hagy/Getty Images)

LeCroy werd naar het ziekenhuis gebracht waar ze dood werd verklaard. Twee andere leden van het voetbalteam van Georgia – aanvallende lijnwachter Warren McClendon, die zich onlangs heeft aangemeld voor de NFL-ontwerp, en Victoria Bowles – raakten gewond als gevolg van de crash.

McClendon droeg een veiligheidsgordel en liep lichte verwondingen op, die in het rapport werden beschreven als een snijwond in het midden van zijn hoofd. Bowles werd met meerdere, ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Volgens het rapport droeg ze geen veiligheidsgordel.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het onderzoek loopt nog, maar volgens het rapport is er geen alcohol- of drugstest uitgevoerd op LeCroy.

De dodelijke crash volgde op een parade en ceremonie ter ere van het voetbalteam van Georgia dat daarna voor de tweede keer op rij het nationale kampioenschap won TCU verslaan in het titelspel op 9 januari.

Devin Willock uit Georgië viert de overwinning op TCU in het SoFi Stadium op 9 januari 2023.

Devin Willock uit Georgië viert de overwinning op TCU in het SoFi Stadium op 9 januari 2023.
(John W. McDonough / Sports Illustrated via Getty Images)

“De hele Georgia-familie is verwoest door het tragische verlies van voetbalstudent-atleet Devin Willock en voetbalmedewerker Chandler LeCroy”, zei de UGA Athletic Association in een verklaring.

“Devin en Chandler waren twee speciale mensen die zoveel betekenden voor de Universiteit van Georgia, ons voetbalprogramma en onze atletiekafdeling. We vragen iedereen om in deze zeer moeilijke tijd voor hun families te bidden.”

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleClutch Super Bowl-kicker weegt op de Brett Maher-situatie van Cowboys
Next articleDe Congolese politie vuurt traangas af op ongeoorloofde demonstranten die zich verzetten tegen de aanwezigheid van buitenlandse troepen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.