Home World Ted Cruz waarschuwt VAE ‘Amerikanen kijken toe’ terwijl de Amerikaanse arts zegt...

Ted Cruz waarschuwt VAE ‘Amerikanen kijken toe’ terwijl de Amerikaanse arts zegt dat de gevangengenomen Amerikaanse burger nog maar enkele weken te leven heeft

9
0

Een stervende Amerikaan die 15 jaar gevangen zit in Dubai, heeft misschien nog maar een paar weken te leven, volgens een arts uit Houston die zijn medische dossiers bekeek. “

Nieuw verkregen medische dossiers tonen aan dat Zack Shahin, een genaturaliseerde Amerikaan uit Texas, onder andere lijdt aan cardiovasculaire en neurologische problemen, schildklier-, gastro- en prostaataandoeningen en infecties die zijn vlees doen rotten. Zijn familie handhaaft de onschuld van Shahin en zei dat de Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft weinig actie ondernomen.

“Kortom, deze patiënt heeft een ziekte in meerdere orgaansystemen, en zijn langetermijnprognose is verschrikkelijk”, schreef Dr. Sanford Lubetkin, die gecertificeerd is in de interne geneeskunde en cardiologie, in een brief aan Staatssecretaris Antony Blinken smeken om hulp. “Zijn algemene gezondheidstoestand is op zijn best onaanvaardbaar.”

FAMILIE VAN STERVENDE AMERIKAAN GEVANGEN IN DUBAI PLEIT OM GENADE:

BEKIJK HIER MEER FOX NEWS DIGITALE ORIGINELEN

Na het bekijken van de medische dossiers, smeekte Lubetkin het ministerie van Buitenlandse Zaken om “alle maatregelen te nemen die nodig en gepast zijn” om de vrijlating van de Amerikaan te vergemakkelijken en waarschuwde hij dat Shahin “binnen enkele weken zou kunnen sterven” als er niets wordt gedaan. De familie van de gevangene heeft ook de medische dossiers van Shahin naar het ministerie van Buitenlandse Zaken gestuurd, aangezien ambtenaren daar, voor zover zij weten, die dossiers nooit hebben kunnen bemachtigen.

“We zijn geen medische experts, maar het is altijd nuttig om een ​​vollediger beeld te hebben van de huidige gezondheidstoestand van je vader”, schreef het ministerie van Buitenlandse Zaken dinsdag in een e-mail die werd beoordeeld door Fox News. “We blijven werken aan de zaak van je vader en ik kom zeker terug als ik inhoudelijke updates heb om te delen.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft niet gereageerd op het verzoek van Fox News om commentaar.

Cruz heeft contact opgenomen waarbij het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Verenigde Arabische Emiraten pleiten voor de vrijlating van Shahin.

“Het is allang tijd voor Zack Shahin om naar huis te komen en herenigd te worden met zijn familie”, zei de republikein uit Texas in een verklaring aan Fox News. “Ik heb de rapporten over zijn gezondheid en ziekenhuisopname gezien, en het onmiskenbare feit is dat hij erger wordt, niet beter.”

“Deze kwestie gaat niet langer over vermeende wandaden, maar over fundamenteel humanitair mededogen”, voegde Cruz eraan toe. “De Emiraten zijn hechte en waardevolle bondgenoten en de Amerikanen houden nauwlettend in de gaten of ze het juiste doen.”

MARC FOGEL: FAMILIE VAN AMERIKAANSE MAN DIE IN RUSLAND IS GEDETAILLEERD, BESMEET BIDEN, BLINKEN OM HEM TOE TEVOEGEN AAN BRITNEY GRINER DEAL

Zack Shahin heeft nog meer dan 40 jaar te gaan, maar zijn familie zei dat ze niet verwachten dat hij langer dan een paar weken zal overleven.

Zack Shahin heeft nog meer dan 40 jaar te gaan, maar zijn familie zei dat ze niet verwachten dat hij langer dan een paar weken zal overleven.
(Met dank aan de familie Shahin)

Shahin leidde een succesvol vastgoedontwikkelingsbedrijf in de VAE, maar hij nam ontslag in 2008 toen de politieke gevolgen volgden na de dood van de heerser van Dubai. Hij werd kort daarna gearresteerd en uiteindelijk veroordeeld voor fraude, verduistering en andere financiële misdrijven.

De vier grote wereldwijde accountantskantoren controleerden zijn voormalige bedrijf gedurende de jaren dat de Libanees CEO was en vonden geen financiële verliezen of bewijs van de misdaden hij werd beschuldigd van, volgens de familie van Shahin.

Martin Lonergan, die in 2020 samen met Shahin werd vastgehouden, beschreef eerder de onmenselijke levensomstandigheden in de gevangenis van de VAE. Hij beschreef zijn voormalige gevangenisgenoot als een “gebroken man” die aan het “rotten” is.

Shahin werd in de herfst overgebracht naar een ziekenhuis. Uit de medische dossiers en zijn getuigenis, beide verkregen door Fox News, blijkt dat Shahin sinds 2019 acht procedures heeft ondergaan, waaronder een operatie in oktober en nog een in november om rottend vlees te verwijderen van pseudomonas-infecties.

Deze mislukte operaties veroorzaakten volgens Lubetkin verdere complicaties en een infectie die zich naar de longen van Shahin heeft verspreid.

Zack Shahin, 58, zit al 15 jaar illegaal vast in een gevangenis in Dubai voor misdaden die hij niet heeft begaan, zei zijn familie.

Zack Shahin, 58, zit al 15 jaar illegaal vast in een gevangenis in Dubai voor misdaden die hij niet heeft begaan, zei zijn familie.
(Met dank aan de familie Shahin)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Shahin heeft ook een hernia ontwikkeld die vanwege zijn slechte gezondheid niet kan worden geopereerd en heeft coronaire problemen waardoor hij het risico loopt op een ernstige hartaandoening, schreef de dokter in zijn brief aan Blinken.

Bovendien merkte Lubetkin op dat Shahin lijdt aan een groot aantal neurologische problemen die worden veroorzaakt door de levensomstandigheden in de gevangenis. Een neurochirurg uit de Emiraten heeft een operatie aan de wervelkolom aanbevolen.

Vanwege deze vele gezondheidsproblemen, zei Shahin dat hij dagelijks 22 medicijnen krijgt voorgeschreven. Maar door tekorten kan hij er niet vier tegelijk krijgen.

Previous articleHet Hooggerechtshof van Alabama opent venster om doodvonnissen uit te voeren na een reeks moeilijke executies
Next articleInfographic: weg naar de finale van de Arabian Gulf Cup | Voetbal nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.