Home World Thailand gaat verdachte uitleveren aan de VS in $ 100 miljoen NJ...

Thailand gaat verdachte uitleveren aan de VS in $ 100 miljoen NJ deli-regeling

7
0

Een verdachte die wordt gezocht in verband met een vermeend plan om aandelen te manipuleren waardoor een kleine delicatessenzaak in New Jersey op de lijst van een beursgenoteerd bedrijf ter waarde van $ 100 miljoen werd geplaatst, heeft ingestemd met zijn vrijwillige uitlevering aan de Verenigde Staten nadat hij vorige week was gearresteerd op het vakantie-eiland Phuket , zei een Thaise juridische functionaris vrijdag.

Peter Coker Jr. wordt door de Amerikaanse autoriteiten gezocht beschuldigingen van fraude en deelt manipulatie in verband met twee bedrijven, Hometown International en E-Waste Corp, die over de toonbank waren verhandeld. Twee andere mannen die op dezelfde beschuldigingen werden aangeklaagd, Peter Coker Sr. en James Patten, werden vorig jaar in de Verenigde Staten gearresteerd. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd voor Coker Jr., een partner bij een financiële dienstverlener in Hong Kong.

Het advocatenkantoor in Bangkok dat Coker Jr. vertegenwoordigt, reageerde niet onmiddellijk op telefonische verzoeken om commentaar over de zaak.

TWEE MANNEN GECERTIFICEERD IN NEW JERSEY DELI-SCHEMA VAN $ 100 miljoen PLEIT NIET SCHULDIG

De vermeende illegale activiteiten kwamen in 2021 aan het licht, toen berichten in de media opdoken dat Hometown International, wiens enige bezit een delicatessenzaak in Paulsboro was, New Jersey, had een waardering van ongeveer $ 100 miljoen. De anomalie werd aanvankelijk gepubliceerd door David Einhorn, een hedgefondsmanager, die grapte in een brief waarin hij zijn klanten waarschuwde voor het bedrijf: “De pastrami moet geweldig zijn.”

De drie aangeklaagde mannen werden ervan beschuldigd aandelen van Hometown International en E-Waste Corp heen en weer te verhandelen tussen een kleine groep investeerders om de prijs op te drijven. De Amerikaanse rechtbank in de aanklacht van New Jersey beweert dat ze van plan waren te fuseren met een privébedrijf om de aandacht te trekken van publieke investeerders en verkopen hun eigen voorraad tegen de hoge prijzen.

Peter Coker Jr., links, kreeg op 11 januari 2023 huiszoekingsbevelen van de politie in zijn villa op het zuidelijke vakantie-eiland Phuket, Thailand.

Peter Coker Jr., links, kreeg op 11 januari 2023 huiszoekingsbevelen van de politie in zijn villa op het zuidelijke vakantie-eiland Phuket, Thailand.
(Crime Suppression Division, Royal Thai Police. via AP)

De Thaise politie zei dat Amerikaanse functionarissen hen hadden geïnformeerd over de mogelijke binnenkomst van de 54-jarige Coker Jr naar Thailand in december vorig jaar, en hij werd gevolgd naar zijn woning in de buurt van een populaire toeristische plek op het Surin-strand in Phuket, waarvoor hij een huurcontract van een jaar tekende. Hij werd op 11 januari gearresteerd.

Volgens de politieverklaring was hij enkele jaren geleden Thailand binnengekomen met een paspoort van het Oost-Caribische eiland St. Kitts en Nevis, een van de vele landen die staatsburgerschap verkopen in ruil voor investeringen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Teerat Limpayaraya, een officier van justitie bij het kantoor van de procureur-generaal van Thailand, zei dat Coker Jr. in afwachting van uitlevering in een gevangenis in Bangkok wordt vastgehouden.

“De heer Coker Jr. heeft vrijwillig ingestemd met uitlevering aan de VS, wat de juridische procedure van de rechtbank heeft vereenvoudigd. We moeten een wachttijd van 30 dagen voltooien, zoals vereist door de Thaise wet, voordat we hem terugsturen”, zei Teerat. “Hij was zichtbaar zwak toen hij werd opgenomen en vertelde ons dat hij medische behandeling nodig had voor zijn leverziekte. We denken dat hij Thailand is binnengekomen met een mogelijk plan om zich hier te vestigen.”

Een door de politie vrijgegeven video toonde Coker Jr. zittend in een stoel met een T-shirt en korte broek in zijn residentie aan zee, terwijl de Thaise politie hem details van huiszoekings- en arrestatiebevelen voorlas. Toen hij later naar een politieauto werd begeleid, bleek hij hulp nodig te hebben bij het lopen.

Previous article‘Multiple threats’: Macron raises military budget 35 percent | Military News
Next articleDe Hagia Sophia: een oriëntatiepunt dat werd omgebouwd van een kerk naar een moskee, naar een museum en vervolgens weer naar een moskee

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.