Home Latest Headlines Tientallen sheriffkantoren in Illinois beloven het verbod op aanvalswapens van de gouverneur...

Tientallen sheriffkantoren in Illinois beloven het verbod op aanvalswapens van de gouverneur te trotseren

16
0

Meer dan zes dozijn sheriffs van Illinois hebben gezworen een wapenbeheersingswet te trotseren die is ondertekend door de democratische regering JB Pritzker en die halfautomatische geweren verbiedt.

“Een deel van mijn taken die ik aanvaardde toen ik werd beëdigd, was het beschermen van de rechten die ons allemaal zijn toegekend in de grondwet”, zei sheriff Darby Boewe van Edwards County in een Facebook-bericht.

“Een van die opgesomde rechten is het recht van het volk om WAPENS te HOUDEN en te DRAGEN waarin het 2e amendement voorziet. Het recht om wapens te houden en te dragen ter verdediging van leven, vrijheid en eigendom wordt door het volk als een onvervreemdbaar recht beschouwd.”

Boewe is volgens ABC News een van de ten minste 74 sheriffkantoren die uitspraken hebben gedaan die in strijd zijn met de wet.

De Senaat van Illinois heeft afgelopen maandag zijn versie van de “Protect Illinois Communities Act” aangenomen. Het wetsvoorstel verbiedt de productie of verkoop van zogenaamde aanvalswapens en magazijnen met hoge capaciteit in de staat. Pritzker ondertekende afgelopen dinsdag het wetsvoorstel, dat de productie en verkoop verbiedt van soorten halfautomatische geweren en pistolen, .50-kaliber geweren, evenals hulpstukken die de vuursnelheid van een geweer kunnen verhogen.

SEMI-AUTOMATISCH WAPENSVERBOD WORDT WET VAN ILLINOIS

Geweren in AR-15-stijl zijn te zien in de wapenwinkel Freddie Bear Sports in Tinley Park, Illinois, op 8 augustus 2019.

Geweren in AR-15-stijl zijn te zien in de wapenwinkel Freddie Bear Sports in Tinley Park, Illinois, op 8 augustus 2019.
(Zbigniew Bzdak/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images)

De Illinois Sheriff’s Association zei in een verklaring dat ze vanaf het begin tegen het wetsvoorstel was.

“Wij, als vertegenwoordiger van de chef politie ambtenaren in heel Illinois zijn zeer bezorgd en verontrust door het aanhoudende en escalerende geweld in onze staat en ons land, “zei de woensdag vrijgegeven verklaring.

TWEEDE WIJZIGINGSGROEPEN WAARSCHUWEN VOOR ILLINOIS GUN CONTROL REKENING NAAR GOUVERNEURSBUREAU

Tientallen sheriffkantoren hebben sindsdien soortgelijke verklaringen afgegeven.

De gouverneur van Illinois, JB Pritzker, neemt deel aan het debat van de gouverneur van Illinois met de republikeinse gubernatoriale uitdager-staat senator Darren Bailey in de WGN9-studio's.

De gouverneur van Illinois, JB Pritzker, neemt deel aan het debat van de gouverneur van Illinois met de republikeinse gubernatoriale uitdager-staat senator Darren Bailey in de WGN9-studio’s.
(AP Foto/Charles Rex Arbogast)

Sheriff Andrew R. Hires van Richland County zei in een Facebook-bericht: “Het recht om wapens te houden en te dragen ter verdediging van leven, vrijheid en eigendom wordt door de mensen als een onvervreemdbaar recht beschouwd.

“Ik ben, naast vele anderen, van mening dat HB 5471 een duidelijke schending is van de 2e amendement volgens de Amerikaanse grondwet’, zei Hires.

Er zijn minstens 102 sheriffkantoren in de staat Illinois. De 74 kantoren die beloven de nieuwe wet te trotseren, zullen volgens ABC News ongeveer 30% van de inwoners van de staat treffen.

ILLINOIS SHERIFF ZEGT DAT MENSEN NIET ALLEEN VOOR HET BEZIT VAN HALFAUTOMATISCHE WAPENS ZULLEN WORDEN GEHOUDEN NA HET VERBOD VAN DE STAAT

Het Illinois State Capitol op 6 januari 2022 in Springfield, Illinois.

Het Illinois State Capitol op 6 januari 2022 in Springfield, Illinois.
(Armando L. Sanchez/Chicago Tribune/Tribune News Service via Getty Images)

Cook County, het dichtstbevolkte graafschap van de staat waar ongeveer 40% van de totale bevolking van Illinois woont, heeft zich niet tegen de wet uitgesproken.

Pritzker zei vorige week tijdens een interview op MSNBC dat sheriffs die tegen de wet zijn, deelnemen aan “politieke grootsheid”.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Het zijn onze staatspolitie en wetshandhavers in de hele staat die deze wet in feite zullen handhaven, en deze outlier sheriffs zullen gehoorzamen of, eerlijk gezegd, ze zullen zich moeten verantwoorden voor de kiezers,” zei Pritzker.

Greg Wehner van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleGeorgia’s Devin Willock maakte de dag van jonge Bulldogs-fans vóór het dodelijke auto-ongeluk
Next articleHoop op redding vervaagt na Russische aanval op flatgebouw Dnipro | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.