Home World Tijdlijn: vliegtuigongelukken in Nepal sinds 2010 | Luchtvaart Nieuws

Tijdlijn: vliegtuigongelukken in Nepal sinds 2010 | Luchtvaart Nieuws

18
0

Een tijdlijn van grote vliegrampen die het land sinds 2010 hebben getroffen.

Een vliegtuig met 72 mensen aan boord is neergestort in Nepalwaarbij minstens 16 mensen om het leven kwamen bij de laatste luchtvaartramp die het Himalaya-land trof.

De luchtvaartsector in Nepal wordt geteisterd door ongevallen. Het land heeft ook enkele van ‘s werelds lastigste en meest afgelegen start- en landingsbanen, met naderingen geflankeerd door torenhoge bergen die zelfs ervaren piloten uitdagen.

Hier is een tijdlijn van grote vliegrampen die het land sinds 2010 hebben getroffen:

29 mei 2022

Een Twin Otter-vliegtuig van de Nepalese luchtvaartmaatschappij Tara Air crasht kort na het opstijgen vanuit Pokhara in het westen van Nepal. het doden van 22 mensen.

14 april 2019

Een klein vliegtuig wijkt van de landingsbaan terwijl het opstijgt bij de Mount Everest, een geparkeerde helikopter raken en het doden van drie mensen en het verwonden van vier.

12 maart 2018

Een vlucht uit de Bengaalse hoofdstad Dhaka maakt een noodlanding op de luchthaven van Kathmandu en slipt op een voetbalveld waar het in brand vliegt. Eenenvijftig mensen worden gedood bij wat decennialang het dodelijkste luchtvaartongeval in het land was.

24 februari 2016

Een Twin Otter-vliegtuig van Tara Air stort neer op een heuvel in het Myagdi-district, waarbij alle 23 inzittenden om het leven komen.

16 februari 2014

Achttien mensen komen om het leven wanneer een vlucht van Nepal Airlines neerstort in het district Arghakhanchi.

28 september 2012

Een vliegtuig vliegt met 19 mensen richting de Mount Everest gaat in vlammen op aan de rand van de Nepalese hoofdstad, waarbij iedereen aan boord om het leven kwam.

14 mei 2012

Vijftien mensen sterven wanneer een Agni Air-vliegtuig met Indiase pelgrims stort neer nabij het verraderlijke hooggelegen vliegveld van Jomsom in het noorden van Nepal, terwijl zes op wonderbaarlijke wijze ontsnappen.

25 september 2011

Een klein vliegtuig dat toeristen meeneemt op een sightseeingtrip rond de Mount Everest, stort neer op een heuvel nabij Kathmandu, waarbij alle 19 inzittenden om het leven komen.

15 december 2010

Alle 22 passagiers en bemanningsleden aan boord van een passagiersvliegtuig dat in het oosten van Nepal is neergestort, komen om het leven. De meeste slachtoffers zijn pelgrims uit Bhutan.

24 augustus 2010

Een klein vliegtuig van Agni Air stort neer bij slecht weer in de buurt van Kathmandu, waarbij alle 14 inzittenden om het leven komen.

Previous article300-pond flipper van bultrug walvis dood gevonden in North Carolina om te worden tentoongesteld in het park
Next articleMan uit Philadelphia beschuldigd van moord op vader maand nadat het lichaam in de vriezer in de kelder is gevonden

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.