Home Sports Tony Dungy om March for Life bij te wonen, ook wel rechtsextremist...

Tony Dungy om March for Life bij te wonen, ook wel rechtsextremist genoemd

8
0

Hall of Fame voetbaltrainer Tony Dungy kondigde woensdag op Twitter aan dat hij vrijdag aanwezig zal zijn bij de March for Life in Washington, DC.

De twee keer Super Bowl-kampioen (een als speler, een als coach) zei dat hij aanwezig zal zijn “om die ongeboren baby’s die geen stem hebben te ondersteunen.”

Het wordt zijn eerste keer bij de rally en het heeft tot kritiek in de media geleid.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Hall of Fame-voetbalcoach Tony Dungy kondigde woensdag op Twitter aan dat hij vrijdag aanwezig zal zijn bij de March for Life in Washington, DC.

Hall of Fame-voetbalcoach Tony Dungy kondigde woensdag op Twitter aan dat hij vrijdag aanwezig zal zijn bij de March for Life in Washington, DC.
(Roy K. Miller / Icon Sportswire via Getty Images / Bestand)

Dave Zirin, sportredacteur voor The Nation, zei hij is “klaar met Tony Dungy en de manier waarop de NFL en NBC zijn rechtsextremisme vertroetelen.”

Zirin zegt dat Dungy “iemand is die in de hele NFL-wereld wordt vereerd als een man met karakter”, maar “al jaren een onverdraagzame anti-homo is”.

Zirin schreef: “Hij zei publiekelijk en trots dat hij de homoseksuele voetballer Michael Sam niet in zijn team zou willen hebben. Hij zei meer dan tien jaar geleden dat hij het niet eens was met de ‘levensstijl’ van Jason Collins, de eerste actieve mannelijke homospeler in de belangrijkste vier Noord-Amerikaanse sporten. Dit is een hoofdbestanddeel van Dungy, die LGBT-zijn een ‘levensstijl’ noemt, zelfs nadat mensen herhaaldelijk tegen hem hebben gezegd hoe kwetsend en achterhaald zo’n beschrijving is. Het kan hem gewoon niet schelen.’

Dave Zirin, sportredacteur van The Nation, zei van wel "klaar met Tony Dungy," hierboven, en "de manier waarop de NFL en NBC zijn rechtsextremisme vertroetelen."

Dave Zirin, sportredacteur van The Nation, zei dat hij “klaar is met Tony Dungy” hierboven, en “de manier waarop de NFL en NBC zijn rechtsextremisme vertroetelen”.
(Icoon Sportswire / Bestand)

JOHN HARBAUGH ZEGT DAT ER ‘200% KANS’ IS LAMAR JACKSON BLIJFT BIJ RAVEN

Hij scheurde ook de NFL en NBC, waar Dungy “Football Night in America” ​​organiseert, voor hem en zijn politiek “vieren”..

“Dit is een duizelingwekkende aanklacht tegen de politiek die de NFL en de partners van het netwerk toestaan ​​en het soort dat ze veroordelen. Wanneer iemand zoals, goh, ik weet het niet, Colin Kaepernick stapt op en neerknielt om een ​​einde te maken aan politiegeweld en raciale ongelijkheid, wordt hij een paria. Ondertussen wordt Dungy beschouwd als een diep religieus man en bijna een patroonheilige van de competitie. Dungy heeft zijn vroomheid gebruikt als dekmantel voor zijn anti-homo-retoriek en het delen van platforms met onbeschaamde dwepers…

“Als Dungy een show op ‘The Daily Wire’ wil, meer macht voor hem”, schreef Zirin. “Maar omdat hij centraal staat in het meest bekeken programma van het land, zijn NBC en de NFL medeplichtig aan zijn desinformatie en politieke houding. Net als Dungy hebben noch NBC, noch de NFL commentaar geleverd op zijn laatste uitbarsting. Maar hun stilzwijgen spreekt boekdelen. Het is een stilte die bijna net zo luid is als Dungy’s hatelijke geklets, bijna net zo luid als de duizenden mensen die naar Washington komen – sommigen verplicht – om een ​​fascistisch, in diskrediet gebracht Hooggerechtshof en het verlies van onze rechten te vieren. Het is beschamend. En we moeten niet bang zijn om zeg het maar.”

NBC Sports-analist Tony Dungy spreekt tijdens een segment voorafgaand aan de 2022 Pro Football Hall of Fame Game op 4 augustus 2022 in Canton, Ohio.

NBC Sports-analist Tony Dungy spreekt tijdens een segment voorafgaand aan de 2022 Pro Football Hall of Fame Game op 4 augustus 2022 in Canton, Ohio.
(Nick Cammett / Diamond-afbeeldingen via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Dungy coachte de Indianapolis Colts van 2002 tot 2008 na zes seizoenen de Tampa Bay Buccaneers te hebben gecoacht. Als hoofdtrainer haalde hij de play-offs in alle seizoenen op drie na.

Previous articleUS allocates $930m for forest thinning in fire-stricken west | Climate Crisis News
Next articleNFL-legende Joe Namath dringt erop aan dat Jets dit laagseizoen Aaron Rodgers toevoegt

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.