Home World Twee Palestijnen doodgeschoten door Israëlische troepen in de bezette Westelijke Jordaanoever |...

Twee Palestijnen doodgeschoten door Israëlische troepen in de bezette Westelijke Jordaanoever | Israël-Palestina conflict Nieuws

197
0

De doden brengen het Palestijnse dodental dit jaar op 12, aangezien Israël al bijna een jaar bezig is met dodelijke invallen.

Israëlische troepen hebben twee Palestijnse mannen doodgeschoten op de bezette Westelijke Jordaanoever tijdens een legeraanval in de buurt van een vlampuntstad.

De twee mannen – Ezzedine Bassem Hamamreh, 24, en Amjad Adnan Khaliliyeh, 23 – werden zaterdag gedood “tijdens een aanval op het dorp Jaba, ten zuiden van Jenin”, aldus het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid.

De Palestijnse Islamitische Jihad-groep zei dat Hamamreh en Khaliliyeh haar leden waren. In een verklaring veroordeelde de groep de moorden en beschreef de twee mannen als “heldhaftige martelaren”.

Het zei dat ze werden gedood terwijl ze probeerden in te grijpen tegen de “bezettingstroepen, die een laffe moordoperatie uitvoerden”.

Een derde Palestijn, de 19-jarige Yazen Samer Ja’abari, stierf aan verwondingen die hij opliep toen hij op 2 januari door Israëlische troepen werd neergeschoten, voegde het ministerie eraan toe. Ja’abari raakte gewond in het dorp Kufr Dan nabij Jenin tijdens een legeraanval, waarbij twee andere Palestijnen werden gedood.

De laatste doden brengen het aantal Palestijnen dat dit jaar is gedood door Israëlische troepen op de Westelijke Jordaanoever, bezet door Israël sinds 1967, op 12. Het aantal is inclusief drie minderjarigen. Het Israëlische leger is bezig met een campagne van geïntensiveerde invallen en moorden die hebben geduurd bijna een jaar.

Sinds een reeks aanvallen door Palestijnen in Israël die in maart begon, heeft het Israëlische leger een campagne gelanceerd genaamd Break the Wave, die bijna dagelijkse invallen, massa-arrestaties en moorden op de bezette Westelijke Jordaanoever omvatte met een focus op Jenin en Nablus, waar Palestijns gewapend verzet heeft meer georganiseerd geworden het afgelopen jaar.

De Verenigde Naties zeiden dat 2022 het dodelijkste jaar was voor Palestijnen op de bezette Westelijke Jordaanoever in de afgelopen 16 jaar, waarbij Israëlische troepen 149 Palestijnen hebben gedood. Onder de doden vorig jaar waren meer dan 30 kinderen. Minstens 9.000 Palestijnen raakten gewond.

Israëlische troepen hebben burgers gedood die hen confronteerden tijdens invallen, niet-betrokken omstanders en Palestijnse strijders bij gerichte moorden en tijdens gevechten.

De laatste sterfgevallen werden gemeld een paar weken na de vorming van een nieuwe Israëlische regering, die wordt geleid door premier Benjamin Netanyahu en naar verluidt de meest rechtse in de 74-jarige geschiedenis van Israël.

Previous articleGeorge Santos verwierp oproepen om ontslag te nemen van campagnemedewerkers nadat een antecedentenonderzoek leugens aan het licht had gebracht: rapport
Next articleSignalen uitzenden: Asa Hutchinson uit Arkansas zegt dat reizen naar Iowa laten zien dat hij ‘serieus’ is over de mogelijke run in 2024

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.