Home Latest Headlines Uit een nationale economistenenquête blijkt dat meer bedrijven banenverlies bij hun bedrijf...

Uit een nationale economistenenquête blijkt dat meer bedrijven banenverlies bij hun bedrijf verwachten vanwege de angst voor een recessie

2
0

Een enquête onder nationale economen ontdekte dat meer bedrijven nu voor het eerst sinds de pandemie banenverlies bij hun bedrijf verwachten en minder uitgeven aan uitbreidingen, een teken dat het streven van de Federal Reserve om de rentetarieven te verhogen zijn werk doet om de economie te vertragen.

Maar uit het onderzoek blijkt dat bedrijfseigenaren nog steeds bezorgd zijn dat de besluitvorming van de Fed de economie te zwaar zou kunnen belasten en de VS dit jaar mogelijk in een recessie zou kunnen storten.

Uit de januari-enquête van de National Association for Business Economics bleek dat de respondenten gemiddeld een waarde van -7 gaven voor het bedrag dat ze van plan zijn in te huren bij hun bedrijf, vergeleken met de eerdere waarde van +8 in oktober, toen NABE haar vorige enquête deed.

DE VREES VOOR EEN RECESSIE doemt op als WEF-TOP BEGINT

Echter, vanwege inflatieblijkt uit het onderzoek dat bedrijven nog steeds verwachten hogere lonen te betalen voor de werknemers die ze vasthouden.

Uit een recent onderzoek door nationale economen is gebleken dat bedrijven banenverlies verwachten vanwege de angst voor een recessie in 2023.

Uit een recent onderzoek door nationale economen is gebleken dat bedrijven banenverlies verwachten vanwege de angst voor een recessie in 2023.

GOUD EN ZILVEREN BOOM VOORSPELD ALS US SCHULD PLAFOND BEREIKT, DOLLAR DEVALUEERT

“De resultaten van de NABE Business Conditions Survey van januari 2023 wijzen op een wijdverspreide bezorgdheid over het betreden van een recessie dit jaar”, zei NABE-president Julia Coronado in een verklaring.

Om de inflatie te bestrijden, heeft de Fed de rentetarieven agressief verhoogd in een poging de Amerikaanse economie te vertragen zonder putten uit te geven het in een recessie, bekend als een ‘zachte landing’. Verwacht wordt dat de Fed deze week de rente opnieuw zal verhogen, zij het in een trager tempo dan in het verleden, aangezien de inflatie-indicatoren de afgelopen maanden zijn afgekoeld.

KLIK OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

Een teken van afnemende inflatie is het onderdeel materiaalkosten van de enquête. Respondenten van de NABE-enquête toonden aan dat de materiaalkosten 47 punten bedroegen, 5 punten lager dan in oktober en ver onder de waarde van 76 in juli. Meer respondenten verwachten nu dat de materiaalkosten dit jaar zullen dalen dan stijgen.

Previous articleDe rekrutering van Jaden Rashada wordt weer warm na het debacle in Florida: rapporten
Next articlePrins Andrew bouwt een juridische ‘oorlogskas’ van $ 12 miljoen om te eisen dat Virginia Giuffre claims over seksueel misbruik intrekt: rapporten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.