Home World ‘Verschillende inconsistenties’ tonen ‘meer dan op het eerste gezicht lijkt’ bij dood...

‘Verschillende inconsistenties’ tonen ‘meer dan op het eerste gezicht lijkt’ bij dood van CA-procureur in Mexico: expert

5
0

De familie van een Zuid-Californië Een advocaat die vorige week op mysterieuze wijze stierf tijdens een vakantie in Mexico, heeft bezwaar gemaakt tegen de tegenstrijdige verklaringen van de Mexicaanse autoriteiten, en een medische expert vertelde Fox News Digital dat er verschillende inconsistenties zijn met de regeringsversie van de gebeurtenissen.

De plaatsvervangend openbare verdediger van Orange County, Elliot Blair, 33, vierde zijn eerste huwelijksverjaardag in Las Rocas Resort and Spa in Rosarito Beach met zijn vrouw, Kim, toen hij stierf. Autoriteiten hebben gezegd dat de dood een accidentele val was, die de familie geschillenzeggend dat het tragische incident plaatsvond in een “openluchtpad” en dat ze denken dat hij het slachtoffer was van een “wrede misdaad”.

“Er zijn verschillende inconsistenties in de voorlopige rapporten die onmiddellijk suggereren dat er meer is dan op het eerste gezicht lijkt”, vertelde dr. Rami Hashish, expert op het gebied van lichaamsprestaties en letsel, vrijdag aan Fox News Digital.

Hasj citeerde berichten dat Blair een voorhoofdblessure opliep die niet past bij een val en zei dat dit twee belangrijke vragen oproept die onbeantwoord zijn gebleven.

MEXICAANSE AUTORITEITEN VINDEN KOGELGEZEEFDE AUTO VAN VERMIST OHIO MAN, LICHAMEN IN DE BUURT BEGRAVEN: RAPPORT

De plaatsvervangend openbare verdediger van Orange County, Elliot Blair, was dat "op tragische wijze vermoord" tijdens een vakantie in Rosarito, Mexico, op zaterdag, zegt zijn familie.

De plaatsvervangend openbare verdediger van Orange County, Elliot Blair, is zaterdag “tragisch gedood” tijdens een vakantie in Rosarito, Mexico, zegt zijn familie.
(GoFundMe)

“Gezien zijn lengte, de hoogte van het balkon en het feit dat hij naar verluidt niet dronken was, hoe bewoog zijn lichaam dan verticaal de rand van het balkon? Als hij in feite zelfstandig viel, waarom verdraaide hij zijn lichaam dan niet om de impact te beperken tot zijn hoofd en maximaliseert hij zijn overlevingskans?”

Eerder deze week heeft de Orange County Register gemeld dat de Mexicaanse autoriteiten suggereerden dat Blair van het balkon viel terwijl hij duiven van de richel probeerde te jagen, wat de familie betwistte en volgens Hashish gezien de omstandigheden onwaarschijnlijk lijkt.

“Het is hoogst onwaarschijnlijk dat iemand zijn evenwicht verliest door simpelweg duiven weg te jagen”, zei Hashish. “Maar wat nog onwaarschijnlijker is, is dat iemand zijn evenwicht verliest en dan over de rand van een balkon valt.”

MEXICAANSE AANKlager: SHANQUELLA ROBINSON MOORDONDERZOEK GAAT DOOR, MOGELIJKE MEDEWERKERS WORDEN BEPAALD

De plaatsvervangend openbare verdediger van Orange County, Elliot Blair, was met zijn vrouw op vakantie in Mexico voor hun eerste huwelijksverjaardag toen hij stierf.

De plaatsvervangend openbare verdediger van Orange County, Elliot Blair, was met zijn vrouw op vakantie in Mexico voor hun eerste huwelijksverjaardag toen hij stierf.
(GoFundMe)

“Om van een balkon te vallen,” legde Hashish uit. “Het zwaartepunt van meneer Blair moest hoger zijn dan de hoogste rand van het balkon. Als mens ligt ons zwaartepunt ongeveer 2,5 cm onder onze navel. En, natuurlijk, wanneer we ons evenwicht verliezen, zoals tijdens een slip of struikeling, vallen we naar beneden.

“Dus, hoe verloor meneer Blair precies zijn evenwicht, maar zijn navel zat nog steeds boven de rand van het balkon? En hoe verloor hij zijn evenwicht op zo’n agressieve manier waarop hij niet kon reageren om te voorkomen dat hij viel? – bijvoorbeeld door een deel van het balkon vast te grijpen?”

De familie van Blair zegt dat hij werd gevonden in zijn ondergoed, slapend T-shirt en sokken, en dat hij niet dronken was.

Blairs vrouw, Kimberly Williams, kwam rond middernacht met Blair terug naar de hotelkamer nadat ze uit eten was gegaan. Williams zou in slaap zijn gevallen terwijl Blair een douche nam en om 01.40 uur werd gewekt door hotelmedewerkers die haar naar Blair vroegen, waarna het lichaam onder het balkon werd ontdekt, volgens de Los Angeles Times.

De familie zei ook dat ze niet in staat zijn om hun eigen toxicologisch onderzoek te doen omdat het lichaam van Blair tegen hun wil werd gebalsemd op bevel van aanklagers. Een Mexicaanse functionaris ontkende dat er iets met het lichaam was gedaan tegen de wens van de familie in.

FAMILIE VAN CALIFORNIË ADVOCAAT DIE STIERF IN MEXICAN RESORT TIJDENS JUBILEUMREIS ROEPT VERDACHTIG GEDRAG

Hashish, de oprichter van het National Biomechanics Institute, vertelde Fox News Digital dat hij een advocaat van de familie heeft geraadpleegd die ook concludeerde dat het verhaal van Mexicaanse ambtenaren klopt niet. Hasj wees erop dat gezonde mannetjes zoals Blair doorgaans een val van drie verdiepingen kunnen overleven.

“Gezonde jonge volwassenen, zoals meneer Blair, kunnen een onafhankelijke val van drie verdiepingen overleven,” zei Hashish. “Als ze echter bewusteloos zijn, of als er een externe kracht is – zoals wanneer ze worden gegooid of geduwd – dan hebben ze niet alleen minder vermogen om te reageren en hun lichaam te beschermen bij een botsing, maar ze raken ook de grond met een veel grotere kracht.”

De tegenstrijdige informatie uit Mexico werd deze week nog duisterder toen de familie van Blair zei dat de Mexicaanse autoriteiten beweerden dat Blair een schotwond had opgelopen, meldde de New York Post.

Een Mexicaanse functionaris heeft sindsdien het bestaan ​​van een schotwond ontkend. meldde de Los Angeles Timesen zei dat “er geen teken van geweld was.”

MEXICAANSE AUTORITEITEN ZOEKEN ONS AAN OM REISMELDINGEN AAN TE PASSEN WAARSCHUWING BURGER WEG TE BLIJVEN WEGENS MISDAAD, ONTVOERINGEN

De Californische openbare verdediger Elliot Blair en zijn vrouw, Kim, glimlachen op een foto van een GoFundMe-pagina.

De Californische openbare verdediger Elliot Blair en zijn vrouw, Kim, glimlachen op een foto van een GoFundMe-pagina.
(GoFundMe)

“Het voorlopige bewijs suggereert dat als meneer Blair niet dronken was, zijn val van het balkon waarschijnlijk niet onafhankelijk van aard was”, zei Hashish. “Natuurlijk, gezien het bewijs rond de zaak, kan dit suggereren dat er iets misdadigs was dat tot zijn val en uiteindelijke dood leidde. De recente onthullingen, waarin de vrouw van mevrouw Blair meldde dat haar man in het hoofd was geschoten, zouden dat zeker doen. kwalificeren als zodanig.”

De Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd aan Fox News Digital dat het op de hoogte is van de dood van Blair in Baja California, Mexico, en klaar staat om “alle passende consulaire bijstand te verlenen”, maar heeft verder geen commentaar “uit respect voor de familie in deze moeilijke tijd”.

MEXICO-STAD ZEGT AFDRUKBENDE VERANTWOORDELIJK VOOR SCHIETEN AANVAL OP REPORTER

De familie van Blair zei dat ze een particulier onderzoeksbureau en een onafhankelijke forensisch patholoog zullen inhuren. Ze zeiden ook dat ze hun eigen toxicologische analyse zouden uitvoeren.

“Door de ontoereikendheid van het onderzoek voelt de familie zich genoodzaakt om hun eigen privé-onderzoek te voeren op zoek naar de waarheid”, aldus de familie in een verklaring.

Hashish vertelde Fox News Digital dat in zijn ervaring als getuige-deskundige bij “talloze gelegenheden” het niet ongebruikelijk is om variaties in verhalen te zien als gevolg van “geheugenverlies” of “misverstanden over de gestelde vragen”, maar ze kunnen ook het resultaat zijn van “verkeerde voorstelling van zaken” en dat “een doofpotaffaire zeker een mogelijkheid is”.

KLIK HIER OM FOX NEWS TE DOWNLOADEN

Vrijdagmiddag was er meer dan $ 113.000 gedoneerd aan een GoFundMe-pagina die bedoeld was om zijn vrouw te helpen “met het omslachtige proces dat komt kijken bij het vervoeren van Elliot’s lichaam van Mexico naar de VS en het afhandelen van alle administratieve rompslomp.”

Michael Ruiz en Elizabeth Pritchett van Fox News hebben bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleAdvocaat vraagt ​​rechter om zich terug te trekken uit Young Dolph-zaak
Next articleNo Leopard tanks for Ukraine as NATO allies fail to agree | Russia-Ukraine war News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.