Home World VK verbindt zich ertoe Challenger 2-tanks naar Oekraïne te sturen, wat verder...

VK verbindt zich ertoe Challenger 2-tanks naar Oekraïne te sturen, wat verder gaat dan de Biden-admin.

20
0

Het Verenigd Koninkrijk beloofde zaterdag tanks naar Oekraïne te sturen, terwijl de hoofdstad opnieuw het slachtoffer werd van raketaanvallen en dergelijke zware grondoorlog voortgezet in de Donbas-regio van Oekraïne.

De Britse premier Rishi Sunak zei dat hij Challenger 2-tanks en extra artilleriesystemen naar Oekraïne zou sturen na een zaterdaggesprek met de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy.

De oorlog is weer op gang gekomen en zowel Rusland als Oekraïne proberen hun strijdkrachten te versterken en de controle over het slagveld in de Donbas over te nemen, waar intense gevechten voortduren langs een 80 kilometer lange as van Bakhmut en Soledar in Donetsk naar Kremmina in Loehansk.

BULFORD, ENGELAND - SEPTEMBER 24: Challenger 2 gevechtstanks worden getoond voor de families die kijken naar The Royal Tank Regiment Regimental Parade, op 24 september 2022 in Bulford, Engeland.

BULFORD, ENGELAND – SEPTEMBER 24: Challenger 2 gevechtstanks worden getoond voor de families die kijken naar The Royal Tank Regiment Regimental Parade, op 24 september 2022 in Bulford, Engeland.
(Foto door Finnbarr Webster/Getty Images)

RUSLAND BEWAAR OPNIEUW OVERWINNING OP OEKRAÏENSE STAD SOLEDAR, IN MOGELIJK ZELDZAME OVERWINNING

Volgens een voorlezing van de oproep zei de Britse regering dat de leiders “het eens waren over de noodzaak om dit moment aan te grijpen met een versnelde wereldwijde militaire en diplomatieke steun aan Oekraïne”.

Zelenskyy heeft er lang bij westerse bondgenoten op aangedrongen zijn troepen naar de tanks aan het oostfront te sturen, maar de afgelopen weken zijn die oproepen versterkt en zijn partnerlanden zoals Frankrijk en Polen begonnen de oproepen te beantwoorden.

Eerder deze maand beloofde Parijs om AMX-10 RC lichte tanks te sturen en Warschau zei deze week dat het zijn Leopard-tanks van Duitse makelij aan de door oorlog verscheurde natie.

De Poolse president Andrzej Duda zei woensdag ook dat hij in gesprek was met geallieerde naties om extra tanks te sturen, maar hij specificeerde niet naar welke landen hij verwees.

De VS hebben zich nog niet gecommitteerd om tanks te sturen, hoewel de regering-Biden Bradley Fighting Vehicles zal sturen die volgens haar waardevol zullen zijn op het vloeibare oorlogsfront.

TOPSHOT - Een Oekraïense tank vuurt op 12 januari 2023 op Russische posities nabij Kreminna, in de regio Lugansk, tijdens de Russische invasie van Oekraïne.

TOPSHOT – Een Oekraïense tank vuurt op 12 januari 2023 op Russische posities nabij Kreminna, in de regio Lugansk, tijdens de Russische invasie van Oekraïne.
(Photo by ANATOLII STEPANOV/AFP via Getty Images)

VS ZET 3 miljard dollar IN GROOTSTE DEFENSIEVE PAKKET VOOR OEKRAÏNE NOG OM ‘DYNAMIEK OP HET SLAGVELD’ TE VERANDEREN

In een trekkingspakket van $ 3 miljard dat vorige week werd aangekondigd, hebben de VS zich ertoe verbonden 50 Bradley-gevechtsvoertuigen, 100 gepantserde personeelsdragers, 55 mijnbestendige hinderlaagbeveiligde voertuigen en 138 multifunctionele wielvoertuigen met hoge mobiliteit te sturen.

De belangrijkste verschillen tussen Bradley Fighting Vehicle en de M1 Abrams-tank van de VS zijn de lichtere bepantsering en het vermogen van het kanon.

Hoewel tanks zwaardere bepantsering en vuurkracht over een groter bereik hebben, vervoeren ze ook minder troepen op het slagveld en zijn ze minder gemakkelijk manoeuvreerbaar.

Duitsland zei vorige week ook dat het Oekraïne 40 gevechtsvoertuigen zou sturen en een Patriot luchtverdedigingsraketsysteem – een geavanceerde batterij die ballistische raketten kan neerhalen.

De VS hebben ook beloofd Oekraïense soldaten te trainen in het Patriot-systeem en zullen Kiev ook een van hun eigen batterijen sturen.

Een Oekraïense militair houdt een zelfgemaakte loopgraafkaars vast om geïmproviseerde schuilplaatsen aan te steken en te verwarmen, zittend op een tank aan de frontlinie nabij Kreminna, in de regio Lugansk, op 12 januari 2023, tijdens de Russische invasie van Oekraïne.

Een Oekraïense militair houdt een zelfgemaakte loopgraafkaars vast om geïmproviseerde schuilplaatsen aan te steken en te verwarmen, zittend op een tank aan de frontlinie nabij Kreminna, in de regio Lugansk, op 12 januari 2023, tijdens de Russische invasie van Oekraïne.
(Photo by ANATOLII STEPANOV/AFP via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het is onduidelijk hoe snel het VK, Frankrijk of Polen tanks in de frontlinie van Oekraïne kunnen krijgen, maar Washington zei dat het een paar maanden zou duren om zijn voertuigen naar Oekraïne te krijgen en zijn jagers te laten trainen op de Amerikaanse systemen.

De Britse premier zei tegen Zelensky dat hij en zijn regering “intensief” zouden werken om de door internationale partners beloofde defensieve hulp “snel” te krijgen om “Oekraïne in staat te stellen hun voordeel te doen, deze oorlog te winnen en een duurzame vrede te verzekeren”.

Previous articleTientallen bekneld en gewond nadat Rusland een appartementengebouw van 9 verdiepingen in de Oekraïense Dnipro had geraakt
Next articleMLB wil een black-outprobleem oplossen dat fans frustreert: rapport

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.