Home Politics Voormalig assistent-directeur van de FBI ziet ‘flagrante ongelijkheid’ in DOJ’s ‘kinderhandschoenen’-behandeling van...

Voormalig assistent-directeur van de FBI ziet ‘flagrante ongelijkheid’ in DOJ’s ‘kinderhandschoenen’-behandeling van Biden

14
0

Een voormalig assistent-directeur van de FBI hekelt het bureau vanwege de “flagrante ongelijkheid” in de manier waarop het bureau de situaties rond president Biden en voormalig Die van president Donald Trump behandeling van geclassificeerde materialen.

De eerste partij geheime documenten in het bezit van Biden werd op 2 november gevonden in het Penn Biden Center, net voor de tussentijdse verkiezingen van 2022, en werd pas maandag onthuld. Op 20 december werd een huiszoeking uitgevoerd in de garage van Biden bij zijn huis in Wilmington en de rest van het huis, volgens de advocaten van Biden, werd deze week doorzocht, toen er aanvullende documenten werden ontdekt.

Hoewel de zaken van Trump en Biden belangrijke verschillen vertonen, vertelde Chris Swecker, die 24 jaar bij de FBI diende als speciaal agent en met pensioen ging bij het bureau als assistent-directeur van de afdeling strafrechtelijk onderzoek, zaterdag aan Fox News Digital dat het ministerie van Justitie de zaken afhandelt met Biden op een “deftige” manier.

Swecker, verwijzend naar de behandeling die Trump kreeg tijdens de FBI’s inval in Mar-a-Lago zei vorig jaar dat er een “in het oog springende ongelijkheid is in hoe min of meer identieke feiten worden behandeld als het om de Bidens gaat”.

NOG 5 GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN GEVONDEN IN HET HUIS VAN BIDEN IN DELAWARE, ZEGT DE ADVOCAAT VAN HET WITTE HUIS

Procureur-generaal Merrick Garland kijkt toe terwijl president Biden spreekt tijdens een evenement in de Rozentuin van het Witte Huis op 13 mei 2022.

Procureur-generaal Merrick Garland kijkt toe terwijl president Biden spreekt tijdens een evenement in de Rozentuin van het Witte Huis op 13 mei 2022.
(Ting Shen/Bloomberg via Getty Images)

‘Weet je, het zijn kinderhandschoenen, het gaat er op een heel aardige manier mee om, heel deftig’, zei Swecker, erop wijzend dat het ministerie van Justitie Biden-bondgenoten schijnbaar ook toestaat te beslissen wat wel en niet wordt doorzocht. als wat is genomen van de eigenschappen en wat niet.

“Dit is weer een voorbeeld, denk ik, van de deftige manier waarop links en rechts worden behandeld”, voegde Swecker eraan toe.

Speciaal aanklager van president Richard Sauber bekendgemaakt in een verklaring Zaterdag dat donderdagavond vijf extra pagina’s met documenten met geheime markeringen werden gevonden in Biden’s huis in Delaware, waardoor er in totaal zes geheime documenten uit het huis zijn opgehaald – naast de documenten die in de garage zijn ontdekt.

Sauber legde uit dat toen de persoonlijke advocaten van Biden woensdag een geheim document bij Biden thuis identificeerden, ze stopten met zoeken naar aanvullende documenten omdat ze niet over de vereiste veiligheidsmachtigingen beschikten om die materialen te bekijken – waardoor de ernst van het probleem in twijfel werd getrokken en waarom de DOJ dat niet lijkt te doen. assisteren bij het doorzoeken van woningen of kantoren van Biden.

Onder druk van Republikeinen Procureur-generaal Merrick Garland heeft donderdag een speciale raadsman aangesteld om de geheime materialen te onderzoeken, waarvan Biden beweert dat ze “onbedoeld zoekgeraakt” waren. Garland tikte Robert Hur, een voormalige Amerikaanse advocaat, aan om het onderzoek af te handelen.

BIDEN’S ‘ONVERANTWOORDELIJKE’ BEHANDELING VAN GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN GROTERE ‘LEKKAGE’-RISICO’S DAN TRUMP, ZEGGEN DESKUNDIGEN

President Joe Biden wordt getoond in het Oval Office in het Witte Huis op 13 januari 2023.

President Joe Biden wordt getoond in het Oval Office in het Witte Huis op 13 januari 2023.
(Kevin Dietsch/Getty Images)

Bidens samenwerking met de DOJ terwijl de autoriteiten de geheime documenten onderzoeken, werd geprezen door de Democraten. Sauber benadrukte in zijn verklaring dat Biden “geheime informatie en materiaal serieus neemt” en zei dat de advocaten van de president “zullen blijven meewerken” aan het onderzoek van de speciale aanklager.

“We zijn ervan overtuigd dat een grondig onderzoek zal aantonen dat deze documenten onbedoeld zoekgeraakt zijn en dat de president en zijn advocaten onmiddellijk hebben gehandeld toen ze deze fout ontdekten”, zei Sauber.

“Op basis van wat we nu weten, is het onwaarschijnlijk dat Biden ooit zal worden aangeklaagd, terwijl Trump een groot risico loopt vanwege zijn obstructieve gedrag en andere factoren die afwezig zijn in de Biden-zaak”, schreef Norm Eisen, een ethiekadvocaat en raadsman van House Democrats. in een opiniecolumn voor CNN. “De zaken hebben speciale raadslieden en geheime documenten gemeen – maar weinig anders.”

Trump, betoogde Eisen, verzette zich na maanden van discussies en een dagvaarding tegen het overhandigen van het materiaal en stond erop dat hij het recht had ze te houden, terwijl Biden zei dat hij niet wist dat geheime documenten – althans de eerste set – in zijn bezit waren, en zijn advocaten droegen ze vrijwillig over aan de DOJ.

WIE HAD TOEGANG TOT GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN VAN BIDEN? REPUBLIKEIN EISEN WITTE HUIS RELEASE DELAWARE BEZOEKERSLOGBOEK

Ten tijde van de inval van de FBI in Mar-a-Lago, voordat algemeen bekend was dat hij ook geheim materiaal had weggestopt uit zijn tijd als vice-president, vroeg president Biden zich af hoe Trump zo “onverantwoordelijk” kon zijn.

Op de vraag waarom de FBI het doorzoeken van Biden’s residentie in Delaware voor aanvullend geclassificeerd materiaal overlaat aan assistenten van het Witte Huis, zei Swecker dat er al “een open onderzoek” had moeten plaatsvinden en dat het hem eraan herinnert hoe de FBI de voormalige minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton behandelde, die tijdens haar ambtsperiode kosten kon vermijden voor haar gebruik van een privé-e-mailserver.

“Dit is een voortzetting van die kinderhandschoenen, zachte aanraking die ze hebben met dingen aan de linkerkant van het politieke gangpad,” zei hij. “Aan de rechterkant komen ze binnen met mepteams en huiszoekingsbevelen en komen hard aan. Zo zou het niet moeten zijn.”

“Ik denk dat het slecht is voor de FBI om huiszoekingsbevelen te gebruiken om dat soort dingen te doen,” voegde hij eraan toe. “Ze zouden moeten dagvaarden en ze zouden dit moeten doen op een manier die geen regelrechte inval is. Maar dat is niet wat ze deden met Trump – ze vielen gewoon zijn Mar-a-Lago-residentie binnen … Als het goed is voor Trump, zou het moeten zijn ook goed geweest voor Biden. Er is een verschil in de manier waarop met deze zeer identieke reeks omstandigheden werd omgegaan.’

Ten tijde van de inval van de FBI in Mar-a-Lago, voordat algemeen bekend was dat hij ook geheim materiaal had weggestopt uit zijn tijd als vice-president, vroeg president Biden zich af hoe Trump zo kon zijn. "onverantwoordelijk."

Ten tijde van de inval van de FBI in Mar-a-Lago, voordat het publiek wist dat hij ook geheim materiaal had weggestopt uit zijn tijd als vice-president, vroeg president Biden zich af hoe Trump zo “onverantwoordelijk” kon zijn.
(Getty Images, foto-illustratie)

Swecker zei ook dat hij gelooft dat de documenten gevonden in Mar-a-Lago waren op een veel veiliger plek dan die gevonden in Biden’s huis in Delaware, dat dienst deed als zijn verblijfplaats tussen zijn rol als vice-president en president.

“Ik denk dat ze veiliger waren in Mar-a-Lago, ik bedoel, er was een FBI-swat-team voor nodig om daar binnen te komen,” zei hij. ‘Je kunt niet door de poort komen. Ik weet zeker dat daar een blok was omdat hij nog steeds onder bescherming van de geheime dienst stond. [They] waren opgesloten in een kast, het hotel heeft camera’s en beveiliging, dus het zit behoorlijk strak dichtgeknoopt. Ze hadden ervoor gezorgd dat het op slot was op verzoek van de archieven en DOJ.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Nu een garagedeur, je kunt naar elk van deze technische plaatsen gaan en je kunt elke garagedeuropener programmeren om praktisch elke garagedeur te openen”, voegde Swecker eraan toe. “[Biden] stond op dat moment niet onder bescherming van de geheime dienst, voor zover ik weet, en het huis stond een groot deel van die tijd leeg. Dat huis was inherent onveilig. Het is veel minder veilig dan Mar-a-Lago.”

Fox News Digital heeft contact opgenomen met het Witte Huis.

Previous articleMoeder uit Californië klaagt schooldistrict aan dat dochter zou hebben geadviseerd om van geslacht te veranderen
Next articleJon Jones keert terug bij UFC 285 in zwaargewicht titelgevecht tegen Ciryl Gane

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.