Home Latest Headlines Voormalig bokser Mike Tyson klaagde $ 5 miljoen aan wegens vermeende verkrachting...

Voormalig bokser Mike Tyson klaagde $ 5 miljoen aan wegens vermeende verkrachting van een vrouw begin jaren ’90

3
0

Vroegere zwaargewicht boksen kampioen Mike Tyson wordt geconfronteerd met een rechtszaak van $ 5 miljoen nadat een vrouw hem ervan beschuldigde haar ergens in de vroege jaren negentig te hebben verkracht. Het pak werd voor het eerst gerapporteerd door de Times Union of Albany.

De vrouw beweerde dat Tyson haar had ontmoet in een nachtclub in Albany, New York, en probeerde haar vervolgens te verkrachten terwijl ze in een limousine zaten. Als gevolg hiervan, zei ze, werd ze in de jaren daarna gedwongen om “fysieke, psychologische en emotionele verwondingen” te doorstaan.

De beëdigde verklaring van de vrouw vermeldde geen specifieke datum van de aanval, maar zei dat het gebeurde rond dezelfde tijd dat deelnemer aan de schoonheidswedstrijd Desiree Washington zei dat Tyson haar verkrachtte. in Indianapolis.

KLIK HIER VOOR MEER SPORTVERSLAG OP FOXNEWS.COM

Mike Tyson kijkt naar de eerste helft van een NBA-wedstrijd tussen de Los Angeles Lakers en de New Orleans Pelicans, 27 februari 2022, in Los Angeles.  Een vrouw heeft de voormalig zwaargewicht bokskampioen ervan beschuldigd haar ergens begin jaren negentig te hebben verkracht.

Mike Tyson kijkt naar de eerste helft van een NBA-wedstrijd tussen de Los Angeles Lakers en de New Orleans Pelicans, 27 februari 2022, in Los Angeles. Een vrouw heeft de voormalig zwaargewicht bokskampioen ervan beschuldigd haar ergens begin jaren negentig te hebben verkracht.
(AP Photo/Mark J. Terrill, Bestand)

Tyson werd veroordeeld voor het verkrachten van Washington op 10 februari 1992 en zat drie jaar in de gevangenis. De rechtszaak van de onbekende vrouw werd ingediend New York onder de Adult Survivors Act van de staat, die slachtoffers van seksueel geweld een jaar de tijd geeft om juridische stappen te ondernemen wegens mishandelingen die tientallen jaren geleden zouden hebben plaatsgevonden.

MIKE TYSON REFLECTEERT OVER VROEGE UITDAGINGEN EN HOE HIJ OPLEIDDE OM KAMPIOEN TE WORDEN

De beëdigde verklaring zegt dat Tyson fysiek contact met haar had gemaakt en haar bijna onmiddellijk probeerde te kussen nadat ze in de limousine stapte.

“Ik heb meerdere keren nee tegen hem gezegd en hem gevraagd ermee op te houden, maar hij bleef me aanvallen”, zei de vrouw. “Hij trok toen mijn broek uit en verkrachtte me gewelddadig.”

Voormalig bokser Mike Tyson

Voormalig bokser Mike Tyson
(REUTERS/Steve Marcus/Bestandsfoto)

De vrouw heeft ervoor gekozen haar naam niet publiekelijk bekend te maken.

Darren Seilback, een advocaat die de vrouw vertegenwoordigt, zei in een aparte aanvraag dat zijn kantoor zijn due diligence heeft gedaan alvorens de zaak aan te nemen. Seilback zei dat zijn kantoor vaststelde dat de beschuldigingen “zeer geloofwaardig” waren.

Voormalig professioneel bokser Mike Tyson woont een Celebration of Smiles-evenement bij dat wordt georganiseerd door Dionne Warwick op haar 81e verjaardag ten voordele van Operation Smile en The Kind Music Academy op 12 december 2021 in Malibu, Californië.

Voormalig professioneel bokser Mike Tyson woont een Celebration of Smiles-evenement bij dat wordt georganiseerd door Dionne Warwick op haar 81e verjaardag ten voordele van Operation Smile en The Kind Music Academy op 12 december 2021 in Malibu, Californië.
(JC Olivera/Getty Images)

De vertegenwoordigers van Tyson hebben geen commentaar vrijgegeven.

Tyson was drie jaar lang de onbetwiste wereldkampioen zwaargewicht van 1987-1990.

Actrice en filmregisseur Robin Givens vroeg eind jaren tachtig een scheiding aan van Tyson, waarmee een einde kwam aan een huwelijk dat werd gekenmerkt door “niet-uitgelokte woede-uitbarstingen van geweld en vernietiging”.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Tysons tweede vrouw, Monica Turner, vroeg in 2002 een scheiding aan na beschuldigingen van overspel tijdens hun zesjarig huwelijk. Tyson trouwde in 2009 met zijn derde vrouw Monica Spicer, kort na haar vrijlating uit de gevangenis wegens veroordeling wegens fraude.

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleFears of escalation after Myanmar air raids near India border | Military News
Next articleChinese militaire vliegtuigen, schepen steken de Taiwanese ruimte binnen in de laatste dreiging van geweld

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.