Home Latest Headlines Voormalig minister van Arbeid spotte omdat hij de hebzucht van de bedrijven...

Voormalig minister van Arbeid spotte omdat hij de hebzucht van de bedrijven de schuld gaf van de eierprijzen: ‘Waarom waren ze vorig jaar niet hebzuchtig?’

14
0

Robert Reichvoormalig minister van Arbeid tijdens de regering-Clinton en een prominente progressieve academicus, werd bekritiseerd omdat hij de gestegen eierprijzen de schuld gaf van de hebzucht van bedrijven op vrijdag.

De prijs van eieren was in december met 60% gestegen ten opzichte van een jaar eerder, nadat in 2022 bijna 58 miljoen vogels waren getroffen door het vogelgriepvirus, en dat hebben consumenten gemerkt. Op zoek naar antwoorden kwam Reich met zijn eigen theorie.

“Eierprijzen zijn met 60% gestegen. Dat is absurd. Mensen betalen meer dan $ 6 en $ 7 voor een dozijn eieren. Waarom? Hebzucht van bedrijven. Cal-Maine, de grootste eierproducent in de VS, boekt recordwinsten – $ 198 miljoen in het laatste kwartaal. Dat is een stijging van 65% ten opzichte van een jaar geleden”, tweette Reich.

Robert Reich, professor van de Universiteit van Californië, Berkeley en voormalig minister van Arbeid van de VS, spreekt met Occupy Cal-demonstranten ter ondersteuning van Occupy Wall Street in Berkeley, Californië, 15 november 2011.

Robert Reich, professor van de Universiteit van Californië, Berkeley en voormalig minister van Arbeid van de VS, spreekt met Occupy Cal-demonstranten ter ondersteuning van Occupy Wall Street in Berkeley, Californië, 15 november 2011.
(REUTERS/Stephen Lam)

SCALISE SHAMES WASHINGTON SPENDING SPREE: EEN ‘DRONKEN ZEEMAN’ ZOU HET BETER DOEN

Reichs opmerkingen werden door velen aan de rechterkant op onenigheid onthaald.

“Ik heb voor Bob gemerkt dat ‘zakelijke hebzucht’ alles verklaart. En mensen zoals Bob meer macht geven, lost alles op”, tweette Nick Freitas, een lid van het Virginia House of Delegates.

Geoffry Miller, professor psychologie aan de Universiteit van New Mexico, tweette: “Dus eierproducenten waren een jaar geleden op de een of andere manier minder hebzuchtig en werden plotseling hebzuchtig? Dat slaat helemaal nergens op, en dat weet je.”

“Gek hoe bedrijven en universiteiten willekeurig besluiten hebzuchtig te worden. Is er ergens een lijst waarop we gewoon kunnen zien wie de volgende is? Zou iedereen veel tijd besparen, om nog maar te zwijgen van de economische studie. Het is allemaal gewoon hebzucht van bedrijven, achteraf allemaal”, twitterde de Libertarische Partij van Californië.

De eierprijzen zijn het afgelopen jaar omhooggeschoten.

De eierprijzen zijn het afgelopen jaar omhooggeschoten.
(Fox News digitaal)

LIBERALEN GEVEN KAPITALISME VAN STIJGENDE EIERPRIJZEN: ‘GEBEURT IN EEN HYPERKAPITALISTISCH LAND’

Soho Forum-directeur Gene Epstein antwoordde op de tweet van Reich met cijfers: “Deze grafiek volgt de voortschrijdende 12-maands% verandering in eierprijzen in de consumentenprijsindex, jan 2000-december 2022. De ‘hebzucht’ van producenten is vrij cyclisch. In april 2021 accepteerden ze een prijsdaling van 8,9%!”

Brian Wesbury, hoofdeconoom bij First Trust Portfolios LP, was het daarmee eens en hekelde Reich.

“Hij is geen econoom meer… en zou nooit, maar dan ook nooit een bedrijf kunnen runnen. Verdrietig”, twitterde hij.

Walter Hudson, vertegenwoordiger van de staat Minnesota, twitterde: “Hé, Bob. Waarom waren ze vorig jaar niet hebzuchtig?”

Kratten met eieren op de boerenmarkt.

Kratten met eieren op de boerenmarkt.
(iStock)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Door de hoge inflatie stegen vorig jaar de prijzen in alle productcategorieën. Sommige experts denken dat de inflatie haar hoogtepunt heeft bereikt, maar anderen vrezen dat de Federal Reserve dat zal moeten doen de economie in een recessie duwen om de prijzen omlaag te brengen.

Previous article‘Rust’ zal de productie voortzetten met Alec Baldwin in de hoofdrol na zijn beschuldigingen van onvrijwillige doodslag
Next articleSociale media roosteren het vreemde laatste spel van Cowboys in verlies tegen 49ers

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.