Home Politics Voormalige aanklager van Mueller: Witte Huis ‘graaft een gat dieper’ door geheime...

Voormalige aanklager van Mueller: Witte Huis ‘graaft een gat dieper’ door geheime documenten niet te beantwoorden

20
0

Andrew Weissmann, een topaanklager in het Mueller-onderzoek naar voormalig president Donald Trump, bekritiseerde het Witte Huis van Biden op sociale media vanwege de behandeling van geheime documenten en de media-uitval die daarop volgde.

“De WH blijft een gat dieper graven: ze hebben op zoveel vragen geen antwoord gegeven, wat heel vreemd is als dit allemaal een onschuldige vergissing is”, zei Weissmann, die bekend stond als de “pitbull” van voormalig speciaal aanklager Robert Mueller tijdens het Rusland-onderzoek. twitterde zaterdag.

“Totaal aantal gevonden overheidsdocumenten en precies waar; en welke classificatieniveaus?” De tweet ging verder. “Waarom werd dit niet allemaal onthuld in nov/dec?”

Weissmann, een langdurige donor van de Democraten en een fervent criticus van voormalig president Trump, tweette op dezelfde dag dat werd onthuld dat nog vijf geheime documenten werden gevonden in het huis van president Biden, slechts enkele dagen nadat het Amerikaanse publiek vernam dat geheime documenten uit Biden’s tijd als vice-president onjuist waren opgeslagen in een kantoor in Washington, DC.

DEMOCRATEN SPRINGEN OM DE BEHANDELING VAN BIDEN MET GECLASSIFICEERDE MATERIALEN TE VERDEDIGEN, WIJS VINGERS NAAR TRUMP

Andrew Weissmann woont het National Board Of Review 2023 Awards Gala bij in Cipriani 42nd Street op 8 januari 2023 in New York City.

Andrew Weissmann woont het National Board Of Review 2023 Awards Gala bij in Cipriani 42nd Street op 8 januari 2023 in New York City.
(Foto door Dimitrios Kambouris/Getty Images voor National Board of Review)

Bij verschillende gelegenheden zijn zowel op dat kantoor als in Biden’s huis in Wilmington, Delaware geheime documenten gevonden dateert van 2 november van vorig jaar toen Biden’s persoonlijke advocaten “onverwachts ontdekte” documenten met geheime markeringen bij het Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement-kantoor.

De witte Huis is bekritiseerd vanwege de behandeling van de controverse en houdt vol dat het “transparant” is geweest, ondanks kritiek van zowel Republikeinen als Democraten over waarom het maanden duurde voordat het Amerikaanse publiek hoorde dat de geheime documenten onjuist waren opgeslagen.

KARINE JEAN-PIERRE, CBS-REPORTEUR CLASH OVER BIDEN DOCS: ‘JE HOEFT HIER NIET CONTENTIOUS MET MIJ TE ZIJN, ED’

President Biden arriveert om Fumio Kishida, de premier van Japan, te begroeten op de South Lawn van het Witte Huis in Washington, DC, vrijdag 13 januari 2023.

President Biden arriveert om Fumio Kishida, de premier van Japan, te begroeten op de South Lawn van het Witte Huis in Washington, DC, vrijdag 13 januari 2023.
(Ting Shen/Bloomberg via Getty Images)

Aanvullend, Republikeinen en verschillende verslaggevers hebben zich afgevraagd of er misschien politieke motieven in het spel waren toen het Witte Huis dagen voor de tussentijdse verkiezingen in november op de hoogte werd gebracht van de geheime documenten, maar die informatie niet openbaar maakte.

Biden is ook geweest specifiek bekritiseerd naar aanleiding van een opmerking eerder deze week waarin hij leek te suggereren dat de geheime documenten die in zijn garage in Delaware waren gevonden veilig waren, omdat hij daar zijn gewaardeerde Corvette Stingray uit 1968 bewaart.

Republikeinen hebben ook gewezen op Bidens krachtige veroordeling van de vermeende verkeerde behandeling van geheime documenten door voormalig president Donald Trump en suggereerden dat het Witte Huis bezig met een dubbele standaard.”

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

WASHINGTON, DC - 12 JANUARI: Perssecretaris Karine Jean-Pierre van het Witte Huis spreekt tijdens een persconferentie in het Witte Huis op 12 januari 2023

WASHINGTON, DC – 12 JANUARI: Perssecretaris Karine Jean-Pierre van het Witte Huis spreekt tijdens een persconferentie in het Witte Huis op 12 januari 2023
(Kevin Dietsch/Getty Images)

Het Witte Huis reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van Fox News Digital.

Previous articleNASA afslører planen for næste generations teleskop til at søge i rummet efter tegn på liv: rapporter
Next articleCowboys’ Dak Prescott zegt dat het idee dat de baan van Mike McCarthy in gevaar is ‘komisch’ is

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.