Home Latest Headlines Vrouw uit Texas pleit schuldig aan het stelen van het winnende kraslot...

Vrouw uit Texas pleit schuldig aan het stelen van het winnende kraslot van $ 1 miljoen van haar neef

6
0

EEN Vrouw uit Houston, Texas pleitte deze week schuldig aan het stelen van een “kras”-loterijticket van $ 1 miljoen van haar neef en het in ontvangst nemen van de forfaitaire uitbetaling van $ 500.000 in november 2020, volgens de officier van justitie van Nassau County, New York.

Officier van Justitie van het district Nassau Anne T. Donnely kondigde het pleidooi aan in een persbericht op vrijdag, waarin ze zei dat Iris Amador Argueta, 34, schuldig pleitte voor rechter Howard Sturim aan tweedegraads grote diefstal.

Een stel in Michigan miste bijna het winnen van $ 2 miljoen met een krasloterijticket nadat de vrouw die het ticket ontving dacht dat het een blindganger was.

Een stel in Michigan miste bijna het winnen van $ 2 miljoen met een krasloterijticket nadat de vrouw die het ticket ontving dacht dat het een blindganger was.
(iStock)

In ruil daarvoor zal Argueta naar verwachting op 15 maart 2023 worden veroordeeld tot 16-48 maanden gevangenisstraf.

GELUKKIG! WINNEND STAATLOTERIJKAARTJE VERKOCHT IN TINY STAD VAN GELUK, WISCONSIN

“Deze beklaagde dacht dat ze de jackpot had gewonnen toen ze die van haar neef overhandigde $ 1 miljoen winnende ‘scrat-off’ ticket als haar eigen en eiste een uitbetaling van meer dan $ 500.000, “zei Donnelly in de release. “Maar haar hebzuchtige acties betekenden ook het einde van haar geluk, en nu zal ze tijd in de gevangenis uitzitten voor haar misdaad.”

Uit een gezamenlijk onderzoek van de politie van Glen Cove en het kantoor van Donnelly bleek dat het slachtoffer, de neef van Argueta, op 28 oktober 2020 een kraslot van $ 5 Hod ‘Em Poker in een buurtwinkel in Glen Cove had gekocht. Toen het slachtoffer het kaartje eraf krabde, onthulde het een prijs van $ 1 miljoen.

Het kantoor van de officier van justitie zei dat het slachtoffer Argueta had gevraagd om de prijs namens hem op te eisen om anoniem te blijven, en beloofde $ 50.000 van de prijs.

Een bord wordt getoond in de buurt van krasloten in een Lukoil-servicestation waar het winnende ticket voor de Mega Millions-loterijtrekking werd verkocht, zaterdag 31 maart 2018, in Riverdale, NJ

Een bord wordt getoond in de buurt van krasloten in een Lukoil-servicestation waar het winnende ticket voor de Mega Millions-loterijtrekking werd verkocht, zaterdag 31 maart 2018, in Riverdale, NJ
(Geassocieerde pers)

Argueta, die destijds in Virginia woonde, stemde ermee in de prijs namens het slachtoffer op te eisen en reed naar New York om de winst in ontvangst te nemen.

KENTUCKY VROUW WINT $ 175.000 LOTERIJJACKPOT VAN HET VAKANTIEFEEST VAN HET BEDRIJF WITTE OLIFANT GESCHENKUITWISSELING

Op dat moment accepteerde de New York State Gaming Commission echter geen winnende tickets persoonlijk, dus stuurde de Argueta het ticket op 13 november 202 naar de commissie.

Binnen enkele weken ging Argueta naar verluidt het papierwerk van de NYS Loterij afleveren bij haar neef, die zei dat de prijswinst in totaal $ 20.000 bedroeg. Samen met het papierwerk overhandigde ze haar neef een envelop met $ 13.436 in contanten, en zei dat de rest werd ingehouden voor belastingen.

Het slachtoffer vond een persbericht van de NYS Lottery-website waarin stond dat Argueta de prijs van $ 1 miljoen claimde en een forfaitair bedrag van $ 537.440 na belastingen ontving, zei het kantoor van de officier van justitie.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De officier van justitie voegde eraan toe dat het slachtoffer Argueta belde, die zei dat ze geen geld meer had en dat ze juridische stappen zou ondernemen als ze haar zou blijven bellen.

In mei 2022 verbeurde Argueta $ 317.857,13 aan winst van haar bankrekening, die werd terugbetaald aan het slachtoffer.

Previous articleVP Harris required people to sign ‘attestation of vaccination’ paper to attend her Florida speech: reports
Next articleGeorge Kittle van de 49ers maakt een ongelooflijke vangst om te helpen bij het opzetten van een touchdown

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.