Home World Vrouw zou vriend hebben doodgestoken en vervolgens zijn lichaam in videogesprek aan...

Vrouw zou vriend hebben doodgestoken en vervolgens zijn lichaam in videogesprek aan vriend laten zien: rapport

12
0

Ida

MANCHESTER, Engeland – Een door seriemoordenaars geobsedeerde vrouw vermoordde op brute wijze haar vriend en “giechelde” toen ze zijn dode lichaam liet zien terwijl ze videobelde met een vriend, een rechtbank in de Verenigd Koninkrijk gehoord.

Shaye Groves, 27, wordt beschuldigd van het vermoorden van Frankie Fitzgerald, 25, terwijl hij sliep in een “crime of passion” bij haar thuis voordat hij opschepte: “Ik heb hem gedaan.”

De moeder van een kind, een echte misdaadfan die foto’s had van seriemoordenaars zoals Ted Bundy en Jeffrey Dahmer op haar slaapkamermuur, zou Fitzgerald naar verluidt 22 keer in de nek en borst hebben gestoken nadat ze jaloers was geworden toen ze op zijn telefoon keek en ontdekte dat hij een bericht had gestuurd naar een 13-jarig meisje.

Juryleden tijdens haar proces in Winchester Crown Court hoorden hoe ze “geobsedeerd” was door Fitzgeralds “optreden in de slaapkamer”, volgens de Daily Mail, met hun seksleven met bondage, dominantie, onderwerping en masochisme.

LUCY LETBY-PROCES: VADER GEtuigt dat babymeisje ernstig invalide was geworden nadat verpleegster haar probeerde te doden

Shaye Groves staat terecht voor de gruwelijke moord op haar vriend in het VK

Shaye Groves staat terecht voor de gruwelijke moord op haar vriend in het VK
(Facebook/Shaye Groves)

De rechtbank hoorde dat de beklaagde “veel gangsterboeken, zoals Charles Bronson, in haar boekenkast heeft”, evenals foto’s van seriemoordenaars, De Zon meldde. Bronson is beschreven als de “meest beruchte gevangene” van Groot-Brittannië.

Groves werd beschreven als een “manipulatieve, bezitterige en jaloerse vrouw” die de vader van een Fitzgerald achterliet om te sterven nadat ze hem in juli 2022 in haar huis in Havant, Hampshire, had neergestoken.

“De moord op Frankie Fitzgerald is zeer waarschijnlijk een misdaad uit hartstocht gedreven door haar jaloezie”, zei officier van justitie Steven Perian.

Groves zou daarna haar vriend Vikki Baitup hebben gebeld en tegen haar hebben gezegd: “Ik ben het net kwijt. Ik ben het net kwijt. Ik pakte mijn dolk en stak hem in zijn nek.”

Baitup waarschuwde vervolgens de politie en vertelde een oproepbehandelaar dat Groves haar had videogebeld en haar het lichaam van Fitzgerald had laten zien.

BRIAN WALSHE GECERTIFICEERD VOOR DE MOORD VAN ANA WALSHE IN MASSACHUSETTS

In een politie-interview zei Baitup dat Groves, toen ze voor het eerst werd gebeld, “giechelde” en sprak alsof ze een “heel normaal” gesprek voerden.

Maar Groves ging toen naar boven, naar haar slaapkamer, richtte de camera op Fitzgerald en zei tegen haar: “Ik heb hem gedaan.”

Baitup dacht aanvankelijk dat het een grap was, hoorde de rechtbank, maar Groves liet haar Fitzgeralds lichaam – gewikkeld in een dekbed en liggend op vuilniszakken – nog twee keer zien en ze zag een “enorme” snee in zijn keel.

De jury kreeg te horen dat Groves vier “decoratieve” messen bezat – met afbeeldingen van filmschurken, waaronder Chuckie, Jigsaw en Pennywise – die zij en Fitzgerald gebruikten voor “messenspel” in haar slaapkamer.

Fitzgerald zou zo'n 22 keer in de borst en nek zijn gestoken door zijn vriendin Shaye Groves.

Fitzgerald zou zo’n 22 keer in de borst en nek zijn gestoken door zijn vriendin Shaye Groves.
(Facebook/Frankie Fitzgerald)

Er wordt beweerd dat ze een “vals alibi” heeft gemaakt nadat ze haar vriend had vermoord, geïnspireerd door tips van documentaires over waargebeurde misdaaden daarna opgeruimd, waarbij de politie een “ongelooflijk sterke” geur van bleekmiddel opmerkte toen ze bij haar thuis aankwamen.

Groves zou beweringen hebben verzonnen dat haar vriend haar had misbruikt en verkracht, en eerder had gedreigd zijn leven “een ellende” te maken door video’s van het paar te lekken, hoorde de rechtbank.

ANA WALSHE MYSTERY STELT VRAGEN OP OVER MOORDEN IN ZAKEN ZONDER LICHAAM

Baitup vertelde de politie dat ze vermoedde dat Groves een “sensatie” kreeg van de “beledigende” seksuele aard van haar relatie met haar vriend.

De rechtbank hoorde dat het stel, dat naar verluidt in de maanden voor de moord samen cocaïne was gaan gebruiken, een camera in de slaapkamer had opgesteld waarop ze seks hadden vastgelegd – waarbij Groves dergelijke opnames gebruikte om geliefden te chanteren.

Shaye Groves wordt ervan beschuldigd Frankie Fitzgerald te hebben vermoord in een "misdaad van passie."

Shaye Groves wordt ervan beschuldigd Frankie Fitzgerald te hebben vermoord in een ‘crime of passion’.
(Facebook/Frankie Fitzgerald | Facebook/Shaye Groves)

Ze zou een ex-vriend hebben bedreigd door een video te laten zien waarin ze seks hebben met zijn nieuwe vriendin.

Groves ontkent de moord en beweert dat ze handelde uit zelfverdediging.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Previous articleNate Oats uit Alabama neemt contact op met Ray Lewis over beschuldigingen van moord op ex-speler
Next articleMicrosoft ontslaat 10.000 mensen, waardoor banenverlies in technologie toeneemt | Bedrijfs- en economienieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.