Home World VS adviseert Oekraïne om groot offensief uit te stellen tot laatste wapenlevering:...

VS adviseert Oekraïne om groot offensief uit te stellen tot laatste wapenlevering: rapport

5
0

De VS hebben Kiev geadviseerd om af te wachten grote tegenoffensieven tegen Russische troepen in Oekraïne totdat de laatste voorraad wapens en trainingen van Washington zijn geleverd, zei een hoge functionaris van het Witte Huis, volgens Reuters zaterdag.

Kiev heeft niet officieel aangekondigd dat het een nieuw groot tegenoffensief plant slechts enkele maanden nadat het met succes de Russische troepen uit Kharkiv in het noorden en uit de stad Kherson in het zuiden had verdreven, hoewel het herhaaldelijk heeft gewaarschuwd dat het denkt dat Moskou stappen onderneemt om de zijn oorlogsinspanningen opvoeren.

Maanden van meedogenloze gevechten om Bakhmut, waarvan westerse defensiefunctionarissen hebben beweerd dat het strategisch onbeduidend is, hebben Amerikaanse defensiefunctionarissen ertoe aangezet om Oekraïne aan te moedigen niet te proberen de Russische aanval na aanval bij te houden.

BESTAND - Een Oekraïense soldaat vuurt een mortier af op Russische stellingen in Bakhmut, regio Donetsk, Oekraïne, donderdag 10 november 2022. Een topadviseur van de president van Oekraïne heeft militaire chefs geciteerd die zeiden dat 10.000 tot 13.000 Oekraïense soldaten zijn omgekomen in het land. negen maanden durende strijd tegen de Russische invasie.

BESTAND – Een Oekraïense soldaat vuurt een mortier af op Russische stellingen in Bakhmut, regio Donetsk, Oekraïne, donderdag 10 november 2022. Een topadviseur van de president van Oekraïne heeft militaire chefs geciteerd die zeiden dat 10.000 tot 13.000 Oekraïense soldaten zijn omgekomen in het land. negen maanden durende strijd tegen de Russische invasie.
(AP Photo/Libkos, Bestand)

ONS STUURT NOG EENS $ 2,5 MILJARD MILITAIRE HULP NAAR OEKRAÏNE

Een hoge Amerikaanse functionaris vertelde verslaggevers dat de VS geloven dat Rusland een voordeel zal behalen als het gaat om een ​​uitputtingsoorlog en dat Oekraïne daarom de dynamiek op het slagveld moet veranderen.

De functionaris maakte niet duidelijk hoelang de VS willen dat Kiev wacht met het lanceren van een tegenoffensief of wanneer Washington Oekraïne daartoe bereid acht, hoewel ze opmerkten dat het sturen van Amerikaanse M1 Abrams-tanks naar Oekraïne nog steeds van tafel was.

De VS hebben aangevoerd dat hun tanks te duur en moeilijk te onderhouden zijn.

In plaats daarvan zeiden de VS deze week dat ze voor het eerst 90 Stryker-gevechtsvoertuigen zouden sturen en nog een ronde van bijna 60 Bradley-gevechtsvoertuigen. toe te voegen aan de 50 Bradley-gevechtsvoertuigen100 gepantserde personeelsdragers, 55 mijnbestendige voertuigen met hinderlaagbescherming en 138 multifunctionele wielvoertuigen met hoge mobiliteit eerder deze maand toegezegd.

De Oekraïense president Volodymyr Zelenksyy blijft er bij westerse landen op aandringen om tanks naar de frontlinies te sturen en vertelde 50 defensiebeambten die elkaar vrijdag ontmoetten op de luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland dat Oekraïne bijna geen tijd meer heeft nadat ze er niet in zijn geslaagd een overeenkomst te sluiten om Kiev te voorzien van Duitse wapens. -gemaakte Leopard-tanks.

Oekraïense militairen vuren een 130 mm gesleept veldkanon M-46 af op een frontlinie, terwijl de Russische aanval op Oekraïne voortduurt, nabij Soledar, regio Donetsk, Oekraïne, in deze hand-outafbeelding vrijgegeven op 10 november 2022.

Oekraïense militairen vuren een 130 mm gesleept veldkanon M-46 af op een frontlinie, terwijl de Russische aanval op Oekraïne voortduurt, nabij Soledar, regio Donetsk, Oekraïne, in deze hand-outafbeelding vrijgegeven op 10 november 2022.
(Reuters-foto)

VS ONTVANGEN GEALLIEERDE DEFENSIE-OFFICIËN TERWIJL RUSLAND EEN MASSIEF OFFENSIE PLANNEN IN DE WEKEN VOORUIT

“Terreur laat geen discussie toe”, zei Zelensky. “De terreur, die stad na stad in brand steekt, wordt brutaal wanneer het voelt dat de verdedigers van de vrijheid geen wapens meer hebben.”

“We kunnen allemaal duizenden woorden gebruiken in discussies, maar ik niet [use] woorden in plaats van geweren die nodig zijn tegen Russische artillerie”, voegde hij eraan toe.

Ondanks smeekbeden van Kiev heeft Berlijn geweigerd de weg vrij te maken voor het sturen van zijn tanks naar Oekraïne, of voor de 15 landen die Duitse Leopard II-tanks bezitten om ze uit hun voorraden te sturen.

Oekraïense tankers voeren onderhoud uit aan hun tanks aan de frontlinie van Donbass terwijl de militaire mobiliteit binnen de Russisch-Oekraïense oorlog op 18 januari 2023 voortduurt.

Oekraïense tankers voeren onderhoud uit aan hun tanks aan de frontlinie van Donbass terwijl de militaire mobiliteit binnen de Russisch-Oekraïense oorlog op 18 januari 2023 voortduurt.
(Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De Amerikaanse minister van Defensie probeerde alles te bagatelliseren verdeeldheid onder de partnerlanden en toen hem vrijdag werd gevraagd of Duitsland genoeg deed om Oekraïne te helpen, zei hij: “Ja, maar we kunnen allemaal meer doen.”

“Ze zijn een betrouwbare bondgenoot en dat zijn ze al heel, heel lang”, zei hij. “En ik geloof echt dat ze in de toekomst een betrouwbare bondgenoot zullen blijven.”

The Associated Press heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous article2024 Watch: Trump, DeSantis, Pence, and more – the brewing GOP nomination battle for evangelical voters
Next articleJacinda Ardern, the public servant | Opinions

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.