Home World VS begint buitengewone maatregelen te nemen om te voorkomen dat de schuldlimiet...

VS begint buitengewone maatregelen te nemen om te voorkomen dat de schuldlimiet wordt bereikt | Bedrijfs- en economienieuws

13
0

De periode dat buitengewone maatregelen kunnen duren, is onderhevig aan ‘aanzienlijke onzekerheid’ waarschuwde Janet Yellen.

De regering van de Verenigde Staten heeft haar schuldlimiet bereikt en het ministerie van Financiën is begonnen “buitengewone maatregelen” te nemen om haar rekeningen te blijven betalen, zei minister van Financiën Janet Yellen tegen congresleiders.

De regering heeft een limiet van 31,4 biljoen dollar op hoeveel ze kan lenen, en heeft die limiet donderdag bereikt.

Yellen zei in een brief aan Huis van Afgevaardigden-voorzitter Kevin McCarthy en andere congresleiders dat ze van plan is om investeringen in pensioenfondsen voor overheidspersoneel tijdelijk op te schorten om de rekeningen van de regering van ‘s werelds grootste economie te kunnen blijven betalen. Ze drong er ook bij het Congres op aan het schuldenplafond op te schorten of te verhogen om een ​​wanbetaling te voorkomen.

“Net zo Ik zei in mijn brief van 13 januari, de periode dat buitengewone maatregelen kunnen duren, is onderhevig aan aanzienlijke onzekerheid, inclusief de uitdagingen van het voorspellen van de betalingen en ontvangsten van de Amerikaanse regering maanden in de toekomst, ‘schreef ze. “Ik dring er respectvol bij het Congres op aan snel te handelen om het volledige geloof en de eer van de Verenigde Staten te beschermen.”

Republikeinen die nu de controle hebben over het Huis, hebben gedreigd het schuldenplafond te gebruiken als hefboom om bezuinigingen te eisen van de Democraten en de regering van president Joe Biden. Dit heeft geleid tot bezorgdheid in Washington, DC, en op Wall Street over een bloedig gevecht over het schuldenplafond dit jaar dat minstens zo ontwrichtend zou kunnen zijn als de langdurige strijd van 2011wat leidde tot een korte verlaging van de Amerikaanse kredietrating en jaren van gedwongen binnenlandse en militaire bezuinigingen.

Wat er zou gebeuren als deze maatregelen worden uitgeput zonder een schuldlimietovereenkomst, is onbekend. Een langdurige wanbetaling kan rampzalig zijn met instortende markten en door paniek veroorzaakte ontslagen als het vertrouwen in een hoeksteen van de wereldeconomie verdampt, aldus het Amerikaanse ministerie van Financiën.

‘Hoge mate van onzekerheid’

Analisten van Bank of America waarschuwden vorige week in een rapport dat “er een hoge mate van onzekerheid bestaat over de snelheid en omvang van de schade die de Amerikaanse economie zou oplopen”.

De onderliggende uitdaging is dat de overheid haar boeken dagelijks in evenwicht zou moeten houden als ze niet in staat is om schulden uit te geven. Als de regering geen schuld kan uitgeven, zou ze bezuinigingen moeten opleggen die op jaarbasis gelijk zijn aan 5 procent van de totale Amerikaanse economie. Analisten zeggen dat hun basisscenario is dat de VS wanbetaling vermijdt.

Maar als confrontaties met het schuldenplafond in het verleden, zoals die in 2011 plaatsvonden, een leidraad vormen, zou Washington in een nerveuze staat van opgeschorte animatie kunnen verkeren met weinig vooruitgang tot de “X-date”, de deadline waarop de “buitengewone maatregelen” van de Schatkist worden uitgevoerd. uitgeput. Yellen heeft gezegd dat ze denkt dat die datum in juni zal zijn.

In tegenstelling tot de krachtmeting van 2011, verhoogt de Federal Reserve nu de rentetarieven om de inflatie te verlagen en rolt ze haar eigen Amerikaanse schuld af, wat betekent dat de angst voor een recessie al groot is bij consumenten, bedrijven en investeerders.

Ambtenaren van de Biden-administratie hebben gezegd dat ze geen prioriteit zullen geven aan betalingen aan obligatiehouders als het land de “X-datum” passeert zonder een overeenkomst. In de loop der jaren hebben ambtenaren deze noodoptie bestudeerd, waarvan ambtenaren van de Schatkist in verschillende administraties hebben gezegd dat deze onwerkbaar is vanwege het betalingssysteem van de overheid.

“Tot op zekere hoogte zijn de ‘buitengewone maatregelen’ het back-upplan, en als die eenmaal zijn uitgeput, is de volgende stap een groot vraagteken”, schreven economen van Wells Fargo donderdag in een analyse.

Previous articleNew York City becomes first government to distribute free abortion pills, officials say
Next articleDen billigste printerblæk og hvordan man får patroner til at holde længere

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.