Home Latest Headlines VS draagt ​​militaire wapenvoorraad over van Israël naar Oekraïne

VS draagt ​​militaire wapenvoorraad over van Israël naar Oekraïne

9
0

De VS hebben duizenden artilleriegranaten overgedragen van een leger wapenvoorraad in Israël naar Oekraïne voor wapenhulp.

De Israëlische voorraad wordt van oudsher gebruikt om Amerikaanse troepen te bewapenen die in het Midden-Oosten opereren. De VS zijn erop gaan vertrouwen om Oekraïners te bewapenen, echter, terwijl de Amerikaanse hulp aan het land steeds dieper in de winkels snijdt, meldde de New York Times.

De voorraad in Israël is de tweede grote voorraad wapens die de VS is gaan leegmaken, aangezien het de afgelopen maanden ook is overgestapt op winkels in Zuid-Korea.

De locatie van de winkels ligt echter politiek gevoelig, aangezien zowel Israël als Zuid-Korea hebben gezworen geen dodelijke hulp te verlenen aan Oekraïne. Geen van beide landen heeft die belofte officieel verbroken, maar sommigen vrezen dat Rusland zou kunnen beweren dat het toestaan ​​van de VS om wapens uit hun voorraden te hevelen, volgens de Times een dergelijke hulp is.

RUSLAND BREIDT ZIJN MILITAIRE GROOTTE UIT TOT 1,5 MILJOEN TROEPEN, ZEGT DE MINISTER VAN DEFENSIE

DONETSK, DE OEKRAÏNE - JANUARI 07: Oekraïense militairen werken met "pion" artillerie in de noordelijke richting van de frontlinie van Donbass terwijl de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voortduurt in Donetsk, Oekraïne op 7 januari 2023. (Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

DONETSK, OEKRAÏNE – JANUARI 07: Oekraïense soldaten werken met “pion”-artillerie in de noordelijke richting van de Donbass-frontlinie terwijl de oorlog tussen Rusland en Oekraïne voortduurt in Donetsk, Oekraïne op 7 januari 2023. (Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)
(Photo by Diego Herrera Carcedo/Anadolu Agency via Getty Images)

De Russische president Vladimir Poetin zit een vergadering voor over de transportindustrie van het land via een videoverbinding in Sotsji, Rusland, 24 mei 2022.

De Russische president Vladimir Poetin zit een vergadering voor over de transportindustrie van het land via een videoverbinding in Sotsji, Rusland, 24 mei 2022.
(Spoetnik/Mikhail Metzel/Kremlin via REUTERS ATTENTIE REDACTIE – DEZE AFBEELDING WERD VERSTREKT DOOR EEN DERDE PARTIJ.)

De nieuwe stormloop van artilleriemunitie komt nu de Russische invasie van Oekraïne de grens van een jaar nadert. Rusland is van plan de omvang van zijn leger de komende jaren uit te breiden tot 1,5 miljoen troepen met een reeks dienstplichten.

AUSTRALISCH OPEN VERBODEN RUSSISCHE, WIT-RUSSISCHE VLAGGEN NA INCIDENT

Minister van Defensie Sergei Shoigu kondigde dinsdag de troepenuitbreiding aan, die volgens het Russische staatspersbureau TASS naar verwachting in 2026 voltooid zal zijn.

“Alleen door de belangrijkste structurele componenten van de strijdkrachten te versterken, is het mogelijk om de militaire veiligheid van de staat te garanderen en nieuwe entiteiten en kritieke faciliteiten van de Russische Federatie te beschermen”, zei Shoigu volgens Reuters.

Een Russische militaire vrachtwagen rijdt langs een niet-ontplofte munitie tijdens het conflict tussen Oekraïne en Rusland in het door Rusland gecontroleerde dorp Chornobaivka, Oekraïne, 26 juli 2022.

Een Russische militaire vrachtwagen rijdt langs een niet-ontplofte munitie tijdens het conflict tussen Oekraïne en Rusland in het door Rusland gecontroleerde dorp Chornobaivka, Oekraïne, 26 juli 2022.
(REUTERS/Alexander Ermotsjenko)

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Het Russische leger heeft ongeveer 1 miljoen troepen en het is moeilijk in te schatten hoeveel er zijn omgekomen in de gevechten met Oekraïne.

Het Kremlin beschouwde de omvang van zijn strijdkrachten voorheen als voldoende, maar dat veranderde nadat de hoop op een snelle overwinning op zijn buurland werd verbrijzeld door een fel Oekraïens verzet.

Louis Casiano van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleSportexpert hekelt Flyers-speler voor het overslaan van de Pride-festiviteiten van het team en roept NHL op om Philly te beboeten
Next articleApple introducerer de mest kraftfulde MacBook Pro-modeller, der nogensinde er lavet

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.