Home Politics VS milder voor behandeling van transgenders dan Europa, blijkt uit onderzoek

VS milder voor behandeling van transgenders dan Europa, blijkt uit onderzoek

17
0

EXCLUSIEF: De VS is milder dan elk Europees land als het erom gaat kinderen toegang te geven tot medische diensten voor geslachtsveranderingen, volgens een nieuwe studie.

De studie, gepubliceerd door Do No Harm, een groep die het beroep in de gezondheidszorg probeert te isoleren van “radicale, diverse en discriminerende ideologieën”, analyseerde de wetten van Europese landen en concludeerde: “De Verenigde Staten zijn het meest tolerante land als het gaat om de legale en medische geslachtsverandering van kinderen.” Wetten verschillen per staat in de VS, maar over het algemeen hebben transgenderjongeren in Amerika meer toegang tot genderklinieken, puberteitblokkers, geslachtshormonen en operaties, vaak zonder toestemming van de ouders.

Dr. William Malone, een board-gecertificeerde endocrinoloog, zei het Amerikaanse politieke klimaat ontmoedigt artsen om kritiek uit te oefenen op het gebruik van onbewezen en risicovolle medische interventies bij jongeren, omdat ze bang zijn voor terugslag van invloedrijke medische verenigingen en politici.

“We hebben te maken met wat misschien wel het grootste medische en ethische schandaal van de moderne tijd is”, vertelde Malone aan Fox News Digital. “Transgendergeneeskunde is big business, en jongeren die vandaag in transitie gaan, zullen de komende 60 jaar medische patiënten zijn voor het leven. De geestelijke gezondheid onder jongeren staat op een historisch dieptepunt, waardoor ze bijzonder kwetsbaar zijn voor oplossingen die een ‘ gemakkelijke oplossing.'”

BIDEN ADMINISTRATIE FONDSEN STUDIES NAAR HET GEVAAR VAN TRANSGENDER HORMONALE BEHANDELINGEN, ZELFS ALS HET KINDEREN DUWT

De regering-Biden heeft een genderbevestigende behandeling voor minderjarigen afgekondigd "levensreddende zorg."

De regering-Biden heeft de genderbevestigende behandeling van minderjarigen tot “levensreddende zorg” verklaard.
(Geassocieerde pers)

De Biden-administratie heeft genderbevestigende behandeling van minderjarigen tot “levensreddende zorg” verklaard, terwijl sommige door de Republikeinen geleide staten die hebben geprobeerd de toegang te beperken, geconfronteerd worden met juridische uitdagingen voor die beslissingen. Ondertussen zijn verschillende Europese landen teruggekomen op de toegankelijkheid van transgenderbehandelingen voor minderjarigen, merkt de studie op.

De National Health Service van het Verenigd Koninkrijk kondigde vorig jaar aan dat het zijn enige genderkliniek voor kinderen zal sluiten en zal overstappen van een bevestigingsmodel naar een focus op het behandelen van genderdysforie met meer scepsis door middel van psychotherapie. Het land zal het gebruik van sociale overgangen bij prepuberale kinderen ontmoedigen, en gezondheidsdiensten zullen een breder scala aan medische input nodig hebben dan genderexperts, zoals specialisten in kindergeneeskunde, autisme, neurologische handicaps en geestelijke gezondheid, alvorens kinderen voor genderdysforie te behandelen.

AMERIKANEN ZIJN OVERWELDIGD TEGEN TRANSGENDERATLETEN IN VROUWELIJKE SPORTEN, POLL SHOWS

In 2000 kondigde Finland aan dat het zijn benadering van transgenderjongeren zou afwijken van de World Professional Association for Transgender Health (WPATH) en psychotherapie zou gebruiken als primaire behandeling voor kinderen met genderdysforie.

De Zweedse Nationale Raad voor Gezondheid en Welzijn heeft in december de richtlijnen bijgewerkt om aan te dringen op voorzichtigheid met transgenderbehandelingen voor jongeren, tenzij er sprake is van een “uitzonderlijk” geval van genderdysforie. Het bestuur zei dat er onvoldoende bewijs is over de oorzaak van de dramatische toename van dysforie bij tienermeisjes en noemde gevallen van detransitie een punt van zorg.

De Franse Academie voor Geneeskunde verklaarde vorig jaar dat er meer voorzichtigheid geboden is om de ongekende toename van transgenderjongeren te behandelen en wees op de uitdaging om dysforie te identificeren als een permanente of een adolescente fase.

Sommige medische experts zeggen dat het transgenderbeleid in de VS overdreven gepolitiseerd is.

Sommige medische experts zeggen dat het transgenderbeleid in de VS overdreven gepolitiseerd is.
(Ricardo Ramirez Buxeda/Orlando Sentinel/Tribune News Service via Getty Images)

zei Malone de regering-Biden benadering van transgendergeneeskundekwesties “niet logisch is”, mag het toevoegen van invasieve behandelingen niet worden gepromoot totdat is bewezen dat ze meer helpen dan kwaad.

“We zijn overgestapt op hormonen en operaties en hebben het meest voor de hand liggende alternatief – therapie omzeild”, zei Malone. “We moeten een stap terug doen en deze verschillende interventies bestuderen voordat we de beste weg vooruit kunnen bepalen. Dit is precies wat Zweden, Finland en Engeland hebben gedaan, en we hopen dat de VS zullen volgen.”

VROUWELIJKE TRANSPORTERS HEBBEN EEN CONCURRENTIEVOORDEEL, ZELFS NA ONDERDRUKKING VAN TESTOSTERON, ZEGT WETENSCHAPPERS

De regering-Biden heeft puberteitblokkerende en geslachtsoverschrijdende hormoonbehandelingsmiddelen voor transgenderkinderen gepromoot, ook al heeft het via de National Institutes of Health ongeveer $ 17 miljoen uitgegeven aan onderzoeken om de gevaren en onzekerheden van de medicijnen van 2021 tot 2022 te analyseren. Deze gevaren omvatten de mogelijkheid van verhoogde cardiovasculaire risico’s, verzwakt vermogen om seksueel overdraagbare aandoeningen te bestrijden en onvruchtbaarheid.

Moti Gorin, een bio-ethicus aan de Colorado State University, zei transgender beleid in de VS te gepolitiseerd is geworden en dat wetgevers zich bij de Europese landen moeten aansluiten bij het terugkrabbelen van behandelingen voor transgenderjongeren om de gevolgen beter te kunnen bestuderen.

“Het is zeer ongebruikelijk in de geneeskunde om zulke substantiële internationale verschillen te zien tussen rijke landen in de benadering van hun medische autoriteiten om patiënten te behandelen”, vertelde Gorin aan Fox News Digital. “Terwijl grote Amerikaanse medische organisaties beweren dat puberteitblokkers en geslachtshormonen veilig en effectief zijn voor de behandeling van genderdysfore jongeren, hebben sommige van deze Europese landen, die allemaal een meer progressief klimaat voor LHBT+’ers hebben, de bewijs.

“En ze zijn tot een andere conclusie gekomen. Vanuit ethisch oogpunt is dit verontrustend omdat beide benaderingen niet correct kunnen zijn, wat betekent dat sommige, misschien wel veel, van deze kwetsbare patiënten niet de juiste zorg krijgen.”

Een nieuwe studie concludeerde "de Verenigde Staten zijn het meest tolerante land als het gaat om de legale en medische geslachtsverandering van kinderen."

Een nieuwe studie concludeerde: “De Verenigde Staten zijn het meest tolerante land als het gaat om de legale en medische geslachtsverandering van kinderen.”
(Mark Kerrison/In afbeeldingen via Getty Images)

De meeste staten in de VS vereisen ouderlijke toestemming voor puberteitblokkers, die al op 8-jarige leeftijd kunnen beginnen. Oregon erkent het recht op puberteitblokkers voor transgenderjongeren van 15 jaar of ouder en kan behandeling zonder toestemming van de ouders toestaan.

De meeste Europese landen, zo blijkt uit het onderzoek, verstrekken geen puberteitsremmers zonder toestemming van de ouders tot de leeftijd van 18 jaar en met toestemming van de ouders op 16-jarige leeftijd. Zweden staat echter toegang toe zonder toestemming op 12-jarige leeftijd, Finland op 13-jarige leeftijd en Denemarken en Ierland op 15-jarige leeftijd.

MICHIGAN HEALTH BEËINDIGD ARTS-ASSISTENT WEGENS RELIGIEUZE OVERTUIGINGEN, ADVOCAAT ZEGT: ‘ERNSTIG ONRECHT’

Sommige Amerikaanse staten proberen de toegang van minderjarigen tot geslachtsoverschrijdende hormoonbehandelingen te beperken, en andere staan ​​toegang toe met toestemming van de ouders vanaf 13 jaar.

Verschillende Amerikaanse staten beperken de toegang van minderjarigen tot transgenderoperaties. Meer liberale staten volgen de WPAT-aanbevelingen, die suggereren dat operaties kunnen worden uitgevoerd bij transgenderjongeren vanaf 15 jaar. In de VS zijn operaties voor 14-jarigen gedocumenteerd

Bijna alle Europese landen verbieden operaties bij transgenderjongeren zonder toestemming van de ouders vanwege hun genationaliseerde gezondheidszorgstelsels, die operaties zonder toestemming van de ouders niet toestaan.

Democraten hebben kritiek geuit op de Republikeinse pogingen om de toegang tot transgenderbehandelingen voor kinderen te beperken.

Democraten hebben kritiek geuit op de Republikeinse pogingen om de toegang tot transgenderbehandelingen voor kinderen te beperken.
(Jake Crandall/The Montgomery-adverteerder via AP)

De VS heeft meer dan 60 pediatrische genderklinieken en 300 klinieken die transgenderbehandelingen aanbieden aan minderjarigen, een schril contrast met Europese landen, waarvan de meeste slechts één tot drie opties hebben voor transgenderjongeren.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Terry Schilling, president van American Principles Project, zei dat de VS tegenover Europa staat wat betreft de toegang van transgenders, omdat het Amerikaanse systeem winst najaagt.

“Er is nu geen twijfel over mogelijk: onze medische industrie en overheidsinstanties geven meer om ideologie en winst dan om de gezondheid en het welzijn van onze kinderen”, vertelde Schilling aan Fox News Digital. “Hopelijk zal de dreigende cascade van rechtszaken wegens wanpraktijken hen eindelijk overtuigen om weer gezond te worden, zoals Europa nu doet. Wetgevers in het Congres en de staten moeten zich ook gaan bemoeien. In het belang van de Amerikaanse families is het tijd om een ​​einde te maken aan deze gruwelijke experimenten.”

Previous articleAnalyse: de executie van Akbari duidt op toenemende spanningen tussen Iran en West | Nieuws
Next articleMeerdere doden bij bomaanslag op kerk in DR Congo | Nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.