Home World VS sturen delegatie voor wetshandhavingsgesprekken naar Cuba | Overheidsnieuws

VS sturen delegatie voor wetshandhavingsgesprekken naar Cuba | Overheidsnieuws

14
0

Gesprekken over wetshandhaving komen er nu de regering van de Amerikaanse president Joe Biden de betrekkingen met de Caribische natie versoepelt.

De Verenigde Staten hebben aangekondigd volgende week een delegatie naar Cuba te sturen om de besprekingen tussen de twee regeringen over wetshandhavingskwesties te hervatten.

Vedant Patel, een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, vertelde vrijdag aan verslaggevers dat ambtenaren “onderwerpen van bilateraal belang over internationale wetshandhavingskwesties zullen bespreken”. [and] meer internationale samenwerking op het gebied van rechtshandhaving”.

“Dit is een kans om de VS in staat te stellen Amerikaanse burgers beter te beschermen en internationale criminelen voor het gerecht te brengen”, zei Patel.

Het bezoek is de laatste poging van de regering van de Amerikaanse president Joe Biden relaties te vergemakkelijken met de Caribische natie terwijl het een ernstige economische neergang en recordniveaus van mensen het eiland ontvluchten.

Betrekkingen tussen de VS en Cuba zijn gespannen sinds de jaren zestig, toen de koude Oorlog zette westerse democratieën op tegen linkse staten die werden gesteund door de voormalige Sovjet-Unie. Cuba zette zijn door de VS gesteunde leider, Fulgencio Batista, in 1959 af.

In de temidden van die gebeurtenissenlegde de voormalige Amerikaanse president John F. Kennedy in februari 1962 een “alomvattend economisch embargo” op aan Cuba, die op zijn plaats blijft tot op de dag van vandaag.

De spanningen ontdooiden kort onder de Democraat Barack Obama, die de eerste Amerikaanse president in 88 jaar werd die Cuba bezocht. De twee landen hun ambassades heropenden in 2015 verwijderde Obama Cuba van een lijst van “staatssponsors van terrorisme”.

Maar de opvolger van Obama, de Republikeinse president Donald Trump, hervatte de beperkingen tegen Cuba en bracht het land terug op de terrorismelijst.

Tijdens de persconferentie van vrijdag drongen verslaggevers Patel aan op die aanwijzing en vroegen ze hoe de regering-Biden de onderhandelingen over wetshandhavingskwesties met een land dat werd geïdentificeerd als een “staatssponsor van terrorisme” zou kunnen “rechtvaardigen”.

“Er zijn natuurlijk nog steeds zorgen en zorgen over mensenrechten”, antwoordde Patel.

Maar hij benadrukte het standpunt van de administratie dat het verbeteren van de samenwerking in het algemeen nuttig zou zijn.

“Onze overtuiging is, is dat het opzetten en uitbreiden van kanalen voor samenwerking op het gebied van wetshandhaving om transnationale dreigingen beter aan te pakken, niet ten koste gaat van de ernstige mensenrechtenkwesties die we nog steeds hebben”, zei hij. “En we hebben deze mensenrechtenkwesties en -bescherming geïntegreerd in al onze interacties met de Cubaanse regering.”

De wetshandhavingsdelegatie van de Biden-regering zal bestaan ​​uit leden van de Amerikaanse ministeries van Buitenlandse Zaken, Justitie en Binnenlandse Veiligheid.

Terwijl ze in Cuba zijn, zijn ze van plan om kwesties als drugshandel, migratie en de terugkeer van Amerikanen die in Cuba gevangen zitten te bespreken, volgens een Amerikaanse verklaring.

Eerder deze maand deed de regering-Biden dat ook volledig visum heropend en consulaire diensten in Cuba voor het eerst sinds 2017, toen ambassadepersoneel een reeks meldde mysterieuze gezondheidsincidentendie bekend zijn geworden als “Havana-syndroom“.

Biden bood Cuba ook $ 2 miljoen aan hulp nadat de regering een zeldzaam verzoek om hulp had gedaan in de nasleep van orkaan Iandie aan land kwam als een orkaan van categorie 3, macht uitschakelen naar het hele eiland.

Previous articleJoe Mixon daagt NFL uit om met munten te gooien om te zien wie de boete zal betalen voor het vieren van de touchdown
Next articleDe positieve updates van Damar Hamlin gaven Josh Allen ‘spiritueel ontwaken’, zegt Bills QB

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.