Home Politics Waarom Kevin McCarthy drie linkse democraten uit hun huiscommissies heeft geschopt

Waarom Kevin McCarthy drie linkse democraten uit hun huiscommissies heeft geschopt

159
0

Huisvoorzitter Kevin McCarthy donderdag bevestigd dat drie linkse democraten van wie hij lang zei dat ze uit hun commissies zouden worden gezet als hij op de eerste plaats van het lichaam zou worden gekozen, hun posten in feite niet zouden behouden.

Volgens McCarthy zullen Rep. Adam Schiff, D-Calif., en Rep. Eric Swalwell, D-Calif., niet terugkeren naar de House Intelligence Committee, terwijl uiterst linkse ploeg lid Rep. Ilhan Omar, D-Minn., zal niet terugkeren naar de House Foreign Affairs Committee.

De redenen voor hun verwijdering gaan een aantal jaren terug en omvatten een breed scala aan kritiek waar de Republikeinen tot nu toe niet op konden reageren vanwege De meerderheid in het Huis van de Democraten.

McCarthy’s focus op Schiff vloeide voort uit zijn rol in het onderzoek naar de presidentiële campagne van voormalig president Donald Trump in 2016 en of deze samengespannen met Rusland om hem naar de overwinning op Hillary Clinton te stuwen.

MCCARTHY ZEGT DAT REPUBLIKEINEN ZULLEN ‘KIJKEN NAAR’ AFSCHULDIGING VAN TRUMP

Van links naar rechts, Rep. Adam Schiff, D-Calif., Rep. Ilhan Omar, D-Minn., en Rep. Eric Swalwell, D-Calif.

Van links naar rechts, Rep. Adam Schiff, D-Calif., Rep. Ilhan Omar, D-Minn., en Rep. Eric Swalwell, D-Calif.
(Getty-afbeeldingen)

Schiff is beschuldigd van liegen over details van de vermeende banden tussen Trump en Rusland, en werd bespot nadat het dossier dat was samengesteld door de voormalige Britse inlichtingenauteur Christopher Steele waarin de vermeende banden werden beschreven, dat Schiff destijds zwaar promootte, door een onderzoek werd gevonden om valse informatie bevatten.

Schiff werd er ook van beschuldigd de details overdrijven van het telefoongesprek tussen Trump en de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy, dat centraal stond in het eerste afzettingsproces van de voormalige president.

“Je hebt Adam Schiff, die keer op keer loog tegen het Amerikaanse publiek – we zullen niet toestaan ​​dat hij in de Intel-commissie zit”, zei McCarthy. tijdens een optreden op Fox News in november.

Swalwell is scherp bekritiseerd vanwege zijn banden met een vermoedelijke Chinese spion genaamd Fang Fang, of Christine Fang, die opdook in een rapport uit 2020 van Axios. Volgens het rapport maakte Fang deel uit van een uitgebreide Chinese spionageoperatie die gericht was op politici om dichter bij de politieke macht te komen en hem hielp geld in te zamelen tijdens zijn campagne voor het Congres in 2014.

DEMS STIL OVER MCCARTHY’S ​​BELOFTE OM SWALWELL, OMAR, SCHIFF VAN COMMISSIES OP TE STARTEN

Huisvoorzitter Kevin McCarthy (R-CA) beëdigt de officieren van het Huis van Afgevaardigden in de House Chamber van het US Capitol Building op zaterdag 7 januari 2023 in Washington, DC.

Huisvoorzitter Kevin McCarthy (R-CA) beëdigt de officieren van het Huis van Afgevaardigden in de House Chamber van het US Capitol Building op zaterdag 7 januari 2023 in Washington, DC.
(Kent Nishimura / Los Angeles Times via Getty Images)

Uit latere rapporten bleek dat Swalwell intieme relaties had met de vermoedelijke spion, maar hij verbreek de banden met haar nadat de FBI hem had gewaarschuwd voor zorgen over haar activiteiten. Vervolgens verliet ze het land in 2015.

Tijdens een persconferentie op donderdag verwees McCarthy naar een briefing die hij zei te hebben ontvangen van de FBI over Swalwell’s ontmoeting met de vermoedelijke spion.

“Als je de briefing kreeg die ik van de FBI kreeg, zou je Swalwell in geen enkele commissie hebben.” McCarthy vertelde verslaggevers, verwijzend naar het rapport over Swalwell als “verontrustend”.

“Hij kan geen veiligheidsmachtiging krijgen in de privésector”, voegde hij eraan toe. ‘Dus wilt u hem toestemming van de overheid geven?’

McCarthy’s bezorgdheid over Omar komt voort uit haar eerdere opmerkingen, veroordeeld als antisemitisch, die scherp kritisch waren over Israël. Omar moest in 2019 zijn excuses aanbieden voor een tweet waarin werd gesuggereerd dat een prominente pro-Israëlische lobbygroep leden van het Congres betaalde om de natie te steunen.

HIER IS HOE MCCARTHY SCHIFF, OMAR, SWALWELL VAN HUISCOMMISSIES KAN BLOKKEREN

In deze bestandsfoto van 20 april 2021 spreekt vertegenwoordiger Ilhan Omar, D-Minn., in Brooklyn Center, Minn., tijdens een persconferentie op de plaats van het dodelijke neerschieten van Daunte Wright door een politieagent tijdens een verkeerscontrole.

In deze bestandsfoto van 20 april 2021 spreekt vertegenwoordiger Ilhan Omar, D-Minn., in Brooklyn Center, Minn., tijdens een persconferentie op de plaats van het dodelijke neerschieten van Daunte Wright door een politieagent tijdens een verkeerscontrole.
(AP foto/Morry Gash)

“Het draait allemaal om de Benjamins, schat”, schreef ze in de tweet.

Omar is ook bekritiseerd voor het vergelijken van de VS en Israël met terroristische groeperingen, het beschuldigen van Israël van terrorisme en oorlogsmisdaden, en het bagatelliseren van de acties van de kapers van 9/11.

“We kijken antisemitisme groeien, niet alleen op onze campussen, maar we zagen het groeien in de hallen van het Congres’, vertelde McCarthy in november tijdens de Republikeinse Joodse Coalitie-leidersbijeenkomst in Las Vegas in 2022, verwijzend naar Omar.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Ik heb je vorig jaar beloofd dat ze als spreker niet meer op Buitenlandse Zaken zal zitten, en die belofte houd ik ook”, zei hij juichend.

Previous articleFlorida zou toprekruut kunnen verliezen nadat enorme NIL-deal voor controverse zorgt
Next articleKiev geraakt door Russische raketten bij eerste aanval in weken

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.