Home Latest Headlines Wetsvoorstel Minnesota om werkloosheidsuitkeringen te verlengen voor ontslagen mijnwerkers in afwachting van...

Wetsvoorstel Minnesota om werkloosheidsuitkeringen te verlengen voor ontslagen mijnwerkers in afwachting van ondertekening door gouverneur Tim Walz

22
0

Een wetsvoorstel om de werkloosheidsuitkeringen voor ontslagen werknemers te verlengen bij Mijnbouw aan de noordkust is onderweg naar gouverneur Tim Walz voor zijn handtekening.

Het Minnesota House stemde maandag met 127 tegen 7 om het wetsvoorstel goed te keuren, dat werd aangenomen de Senaat 56-10 twee weken geleden.

Northshore Mining ligt sinds 1 mei stil en ongeveer 410 van de ongeveer 580 werknemers zijn ontslagen.

MN IJZERERTS MIJN ZAL SLUITEN ZONDER MINERALE RECHTEN, ZEGT DE CEO

De belangrijkste reden is een royaltygeschil tussen de eigenaar, Cleveland-Cliffs, en een trust die de minerale rechten beheert voor de mijnput bij Babbitt die ijzererts levert aan de verwerkingsfabriek van Northshore in Silver Bay.

Een wetsvoorstel om de werkloosheidsuitkeringen voor Northshore Mining-arbeiders in Minnesota te verlengen, is onderweg naar gouverneur Tim Walz, hierboven, voor zijn handtekening.

Een wetsvoorstel om de werkloosheidsuitkeringen voor Northshore Mining-arbeiders in Minnesota te verlengen, is onderweg naar gouverneur Tim Walz, hierboven, voor zijn handtekening.
(Stephen rijpen/Getty Images)

Werkloze uitkeringen lopen meestal uit na zes maanden in Minnesota, en veel van de getroffen werknemers melden hun uitkering in november. De rekening verlengt ze met nog eens zes maanden, met terugwerkende kracht, voor een bedrag van $ 10,3 miljoen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Cleveland-Cliffs heeft gezegd dat Northshore Mining in ieder geval tot april gesloten zal blijven.

Previous articleTexas Republicans demand Biden reimburse state for border efforts, seek meeting on ending crisis
Next articleiPhone hack gør det nemt at bruge én hånd og nå alt på skærmen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.