Home Politics Wie is Bob Bauer? Biden tikt Obama-advocaat aan om het garagegate-schandaal...

Wie is Bob Bauer? Biden tikt Obama-advocaat aan om het garagegate-schandaal over de behandeling van geheime documenten af ​​te handelen

45
0

President Biden heeft Bob Bauer, een voormalige Obama-regeringsfiguur en echtgenoot van een senior adviseur van het Witte Huis, ingehuurd als zijn persoonlijke advocaat terwijl het ministerie van Justitie de opslag van geheime documenten onderzoekt.

Het Witte Huis bevestigde vrijdag aan Fox News dat Bauer Biden persoonlijk zal vertegenwoordigen terwijl de speciale raadsman de opslag van geheime documenten onderzoekt in het huis van de president in Wilmington, Delaware, en zijn kantoor in het Penn Biden Center in Washington, DC

Procureur-generaal Merrick Garland heeft Robert Hur aangesteld om de zaak te onderzoeken geclassificeerde documenten – die dateren uit de tijd van Biden als vice-president – ​​die de advocaten van Biden hadden ontdekt in een privékantoor in DC, evenals in het huis en de garage van de president.

In zijn aankondiging donderdag zei Garland: “Vanmorgen heeft de persoonlijke raadsman van president Biden gebeld [U.S. Attorney John Lausch] en verklaarde dat een aanvullend document met classificatiemarkeringen was geïdentificeerd in de persoonlijke residentie van de president in Wilmington, Delaware.

ROBERT K. HUR, SPECIAAL ADVISEUR VAN BIDEN, HOUDT TOEZICHT OP AANSLAG VAN TOPBALTIMORE-AMBTENAREN

Bob Bauer is een diepgewortelde figuur in de politiek van Washington, DC en de Democratische Partij, die onder meerdere presidenten heeft gediend, terwijl zijn vrouw Anita Dunn een zware slagman was in de Obama-campagne en momenteel fungeert als senior adviseur van president Biden.

Bob Bauer is een diepgewortelde figuur in de politiek van Washington, DC en de Democratische Partij, die onder meerdere presidenten heeft gediend, terwijl zijn vrouw Anita Dunn een zware slagman was in de Obama-campagne en momenteel fungeert als senior adviseur van president Biden.
(Linda Davidson/staf/The Washington Post via Getty Images)

Bauer is een gevestigde figuur in de politiek van Washington, DC en de Democratische Partij, heeft onder meerdere presidenten gediend en werkte eerder voor het prestigieuze advocatenkantoor Perkins Coie LLP. Zijn voormalige klanten en bazen zijn onder meer voormalig president Barack Obama en de Democratisch Nationaal Comité (DNC).

Hij werd in 2009 benoemd tot adviseur van het Witte Huis voor Obama en tot algemeen adviseur voor de campagnes van de voormalige president in 2008 en 2012. Hij was ook mederaadsman van de New Hampshire State Senate in het proces tegen opperrechter David Brock in 2000, en raadsman van de democratische leider in het afzettingsproces tegen voormalig president Bill Clinton in 1999.

JIM JORDAN LANCEERT EERSTE ONDERZOEK ALS GERECHTELIJKE VOORZITTER NAAR BIDEN GERUBRICEERDE DOCS-SCHANDAAL

Bauer keerde in 2011 terug naar de privépraktijk. In 2013 benoemde Obama hem tot covoorzitter van de presidentiële commissie voor de verkiezingsadministratie.

In een campagnevideo uit 2020 wordt de toenmalige presidentskandidaat Joe Biden gezien terwijl hij achteruitrijdt op wat lijkt op zijn oprit in Wilmington, Delaware.

In een campagnevideo uit 2020 wordt de toenmalige presidentskandidaat Joe Biden gezien terwijl hij achteruitrijdt op wat lijkt op zijn oprit in Wilmington, Delaware.
(Joe Biden voor president)

Bauer en Perkins Coie vertegenwoordigden zowel de DNC als Obama persoonlijk, voordat hij werd afgeluisterd als Obama’s raadsman in het Witte Huis. Bauer kreeg een vrijstelling van de regering-Obama ethische belofte in 2010 toen hij Perkins Coie verliet en de raadspost van het Witte Huis bekleedde, aangezien hij eerder de president en DNC had vertegenwoordigd.

Bauer verliet de witte Huis raadsman in 2011 en keerde terug naar Perkins Coie, waar hij Obama’s herverkiezingsbod in 2012 adviseerde.

HUNTER BIDEN, CHINA, GECLASSIFICEERDE DOCUMENTEN: MYSTERIE WERVELT ROND PENN BIDEN CENTER

“[Bauer] heeft een uitzonderlijk beoordelingsvermogen, wijsheid en intellect, en hij zal een van mijn naaste adviseurs blijven”, zei Obama in een verklaring waarin hij het vertrek van Bauer aankondigde.

Tijdens Obama’s tweede ambtstermijn werd Bauer benoemd tot lid van de presidentiële commissie voor de verkiezingsadministratie.

Bauer is professor aan de New York University School of Law, redacteur van de juridische blog Lawfare en schrijft regelmatig opiniestukken voor nationale publicaties. Tijdens de campagne van Biden in 2020 speelde Bauer de rol van voormalig president Donald Trump in schijndebatten, Dat meldt Fox News op dat moment.

In de regering-Biden was Bauer medevoorzitter van de commissie van de president die mogelijke hervormingen van het Hooggerechtshof onderzocht nadat de Democraten begonnen op te roepen tot het inpakken van de rechtbank om de macht van onder Republikeinen benoemde rechters te beperken.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Baur’s vrouw, Anita Dunn, is momenteel senior adviseur van Biden en helpt “bij het bevorderen van de beleids- en communicatiedoelstellingen van de president”, aldus het Witte Huis. Dunn was ook een belangrijk onderdeel van het Witte Huis van Obama en diende als communicatiedirecteur.

Brooke Singman van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleMissouri House scherpt de kledingvoorschriften voor vrouwen aan, waarbij het bedekken van de armen vereist is
Next articleZelenskyy spot met Russische troepen die vechten voor ‘krediet’ boven Soledar | Conflict nieuws

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.