Home Politics Yellen ontmoet de Chinese tegenhanger in Zwitserland een dag voordat de VS...

Yellen ontmoet de Chinese tegenhanger in Zwitserland een dag voordat de VS het schuldenplafond bereikt

16
0

Minister van Financiën Janet Yellen zal deze week het land uit zijn, aangezien de VS naar verwachting zal toeslaan schuldlimiet op donderdag.

De secretaris heeft een ontmoeting met de Chinese vice-premier Liu He woensdag in Zwitserland om macro-economische ontwikkelingen en andere economische kwesties te bespreken. Het zal de eerste persoonlijke ontmoeting tussen de leiders zijn en volgt op drie virtuele ontmoetingen, aldus het ministerie van Financiën.

Vrijdag waarschuwde Yellen dat, tenzij het Congres snel actie onderneemt, de regering haar rekeningen al in juni niet meer kan betalen.

Het schuldenplafond is de wettelijke limiet op het totale bedrag aan schulden dat de federale overheid namens het publiek kan lenen, inclusief sociale zekerheid en Medicare-uitkeringen, militaire salarissen en belastingteruggaven.

YELLEN WAARSCHUWT DAT ONS VOLGENDE WEEK DE SCHULDLIMIET ZULLEN BEREIKEN

Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde vrijdag dat, tenzij het Congres snel actie onderneemt, de regering haar rekeningen al in juni niet meer kan betalen.

Minister van Financiën Janet Yellen waarschuwde vrijdag dat, tenzij het Congres snel actie onderneemt, de regering haar rekeningen al in juni niet meer kan betalen.
(Chung Sung-Jun/Pool via Reuters)

In een brief gericht aan de vier grote congresleiders zei Yellen dat het ministerie van Financiën zal beginnen met het inzetten van zogenaamde “buitengewone maatregelen” om te voorkomen dat de VS zijn verplichting niet nakomt.

De noodmaatregelen zouden het Congres in ieder geval begin juni de tijd moeten geven om de huidige kredietlimiet van $ 31,4 biljoen van het land te verhogen of op te schorten, voegde ze eraan toe.

De regering-Biden vraagt ​​het Congres om actie te ondernemen om te voorkomen dat de schuldlimiet wordt bereikt.

De regering-Biden vraagt ​​het Congres om actie te ondernemen om te voorkomen dat de schuldlimiet wordt bereikt.
(Anna Geldmaker)

“Het niet nakomen van de verplichtingen van de regering zou onherstelbare schade toebrengen aan de Amerikaanse economie, het levensonderhoud van alle Amerikanen en de wereldwijde financiële stabiliteit”, zei Yellen. “Ik dring er met respect bij het Congres op aan snel te handelen om het volledige geloof en de eer van de Verenigde Staten te beschermen.”

AMERIKAANSE NATIONALE SCHULD OP TEMPO OM 225% VAN HET BBP TE ZIJN IN 2050, ZEGT PENN WHARTON

"Ik dring er met respect bij het Congres op aan snel te handelen om het volledige geloof en de eer van de Verenigde Staten te beschermen," zei Yellen.

“Ik dring er respectvol bij het Congres op aan snel te handelen om het volledige geloof en de eer van de Verenigde Staten te beschermen”, zei Yellen.
(CBS/Screenshot)

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van Fox News Digital.

Megan Henney van Fox News heeft bijgedragen aan dit rapport.

Previous articleVikings’ Kirk Cousins ​​reflecteert op verlies tegen Giants: ‘Het doet pijn’
Next articlePoolse man sterft na botsing met auto tegen Brandenburger Tor in Berlijn, Duitsland

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.