Zoom-brugere pas på: Nyt bankmalware-lokkedueangreb i gang

  5
  0

  Ny malware angriber nu Zoom-brugere overalt, og den har til formål at stjæle dine private bankoplysninger gennem den populære videochat-app.

  KLIK FOR AT FÅ KURT’S CYBERGUY NYHEDSBREV MED HURTIGE TIPS, TEKNISKE ANMELDELSER, SIKKERHEDSADVARSLER OG NEMT HVORDAN GØR DIG SMARTERE

  Malwaren blev for nylig identificeret af eksperter påCyble Research & Intelligence Labs. Nu forsøger de at advare dem, der bruger appen regelmæssigt, for at beskytte sig selv.

  Sørg for, at du ikke bliver offer for malware online.

  Sørg for, at du ikke bliver offer for malware online.
  (CyberGuy.com)

  OVERRASKENDE, DENNE APP FORÅRSAGER NÆSTEN 50% AF MACOS MALWARE

  Hvad gør denne malware?

  Malwaren kendt som IcedID er blevet sat i værk gennem trusselsaktører, der aktivt spreder den ved at bruge modificerede versioner af Zoom-applikationen. Dette har påvirket tonsvis af virksomheder, da Zoom er vokset enormt i popularitet, især blandt virksomheder, der gik over til at arbejde hjemmefra i starten af COVID-19-pandemien i 2020. Malwaren fungerer som en loader (en type malware, der bruges til at installere anden malware på en computer) ved at stjæle private oplysninger fra disse virksomheder og dumpe yderligere malware på deres ansattes computere.

  Det betyder, at det stjæler følsomme oplysninger og også potentielt installerer anden skadelig software, der kan forårsage yderligere skade. Dette kan forårsage betydelig skade på de berørte virksomheder, da de kan miste værdifuld information og lide af yderligere sikkerhedsbrud eller systemafbrydelser.

  Udover at være en loader, kan IcedID også downloade yderligere moduler fra internettet og levere andre malware-familier, hvilket gør det betydeligt svært for brugeren at slippe af med malwaren, når den først er plantet ind i en computer. Når først den er downloadet, er dens primære formål at stjæle private banking-legitimationsoplysninger.

  Hvordan spredes malwaren?

  Den mest almindelige måde, hvorpå IcedID var blevet spredt blandt brugere, er ved at optræde via spam-e-mails. Malwaren er skjult i e-mail-vedhæftede filer, der findes i ondsindede office-filer. Imidlertid, disse Zoom hackere prøvet en ny teknik, som mange var uforberedte på denne gang.

  ENKEL IPHONE-HACK GØR LÆSNING AF HVER APP LETTERE

  De bruger et phishing-websted kaldet explorezoom.com at levere malwaren. Dette er en falskwebsted forklædt som et officielt Zoom-domæne, hvis eneste formål er at levere IcedID-malwaren. Siden fortæller brugerne, at for at bruge Zoom skal de downloade en fil kaldetZoomInstallerFull.exe. Filen vil downloade den faktiske Zoom-applikation for at distrahere brugeren fra at indse, at IcedID malware også bliver downloadet til deres enhed.

  Hvordan kan jeg beskytte mig selv mod IcedID?

  Den bedste måde at beskytte dig selv mod enhver form for malware er ved installation af kvalitets antivirusbeskyttelse på din enhed. Du kan installere dette på din telefon, tablet og bærbare computer. Det ville være en god idé, at du foreslår dette til din virksomhed, hvis du er en, der arbejder hjemmefra og bruger en enhed, som din arbejdsgiver har leveret.

  Bedste antivirusbeskyttelse

  Det er afgørende, at alle dine enheder er beskyttet mod igangværende trusler online. Se min ekspertanmeldelse af den bedste antivirusbeskyttelse til dine Windows-, Mac-, Android- og iOS-enheder ved at søge på “Bedste antivirus” på CyberGuy.com ved at klikke på forstørrelsesglasikonet øverst på min hjemmeside.

  Relaterede: Gratis antivirus: skal du bruge det?

  Gå her for at lære mere om at låse din teknologi.

  Gå her for at lære mere om at låse din teknologi.
  (CyberGuy.com)

  KLIK HER FOR AT FÅ FOX NEWS-APPEN

  Er du eller en du kender blevet angrebet af denne malware kaldet IcedID? Hvis ja, vil vi gerne høre fra dig.

  For flere af mine sikkerhedstip, gå over til CyberGuy.com og sørg for at abonnere på mit gratis CyberGuy Report Newsletter ved at klikke på linket “Gratis nyhedsbrev” øverst på min hjemmeside.

  Copyright 2023 CyberGuy.com. Alle rettigheder forbeholdes. CyberGuy.com artikler og indhold kan indeholde affilierede links, der tjener en kommission, når der foretages køb.

  Previous articleDe Congolese politie vuurt traangas af op ongeoorloofde demonstranten die zich verzetten tegen de aanwezigheid van buitenlandse troepen
  Next articleWat voedt de publieke woede in Peru? | Protesten

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.