Home World Zuid-Afrikaanse ontsnapte tijger gevonden en geëuthanaseerd

Zuid-Afrikaanse ontsnapte tijger gevonden en geëuthanaseerd

9
0

Een tijger die ontsnapt is uit een privéboerderij in Zuid-Afrika en viel een man aan en doodde twee honden en een varken terwijl hij dagenlang vrij rondliep en werd woensdag geëuthanaseerd.

Sheba, een 8-jarige vrouwelijke tijger, werd in de vroege ochtenduren neergeschoten nadat ze was gezien in een woonwijk in de buurt van waar ze ontsnapte in de Walkerville-regio ten zuiden van Johannesburg, aldus de politie. Sheba, die als huisdier werd gehouden in een omheining op een kleine boerderij, ontsnapte zaterdag.

Ambtenaren zeiden dat het onmogelijk was om de grote kat veilig te vangen en de eigenaar gaf de ga ervoor om het te laten inslapen.

“Vanwege het terrein en de omgeving was het niet mogelijk haar in bedwang te houden of veilig vast te zetten”, zegt Gresham Mandy, een vertegenwoordiger van de lokale politie. “Om 03.45 uur werd besloten haar te laten inslapen nu het nog veilig was. Haar wegschieten was op dat moment helaas geen optie.”

AFSTEMMING VAN FLORIDA GEDWONGEN ZOO’S TIJGER TE DODEN NADAT AANNEMER ARM IN KAST HEEFT GEPLAATST, WORDT AANGEVALLEN: RAPPORTEN

Mandy zei dat het “geen gemakkelijke beslissing” was, maar dat de veiligheid van de gemeenschap “een prioriteit” was.

William Mokoena verteld Zuid-Afrikaanse tv-zender eNCA hoe hij zaterdagavond was aangevallen door de tijger terwijl hij van een kruidenierswinkel naar huis liep. Mokoena zei dat de tijger hem aanviel toen hij bukte om een ​​schoenveter te strikken en hem probeerde weg te slepen. Hij gebruikte zijn benen om de tijger af te weren, zei hij.

Lokale politiegroep zoekt op 16 januari 2023 naar een tijger die ontsnapte uit zijn verblijf in Walkerville, ten zuiden van Johannesburg, Zuid-Afrika.

Lokale politiegroep zoekt op 16 januari 2023 naar een tijger die ontsnapte uit zijn verblijf in Walkerville, ten zuiden van Johannesburg, Zuid-Afrika.
(AP-foto/Themba Hadebe)

Zoekfunctionarissen gebruikten drones en een helikopter om Sheba te lokaliseren. De grote kat werd uiteindelijk opgespoord in een nabijgelegen landbouwgebied en dicht bij een aantal huizen, zei Mandy.

De ontsnapping van de tijger heeft dierenwelzijnsorganisaties ertoe aangezet om de Zuid-Afrikaanse wetgeving in twijfel te trekken het houden van exotische dieren als huisdier. De dierenbeschermingsorganisatie SPCA zei dat het zorgwekkend was dat er geen vergunning nodig was om exotische dieren te houden in de provincie Gauteng waar Sheba werd gehouden.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

“Deze tijgerin, die in het wild al het gedrag van een tijger heeft vertoond, is niet alleen een woonwijk binnengelopen”, aldus de SPCA. “Ze werd daar met tegenzin naar toe gebracht om in gevangenschap te worden gehouden, iets wat in het begin niet had mogen plaatsvinden.”

Previous articleWie was Denys Monastyrskyy, de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne? | Oorlogsnieuws Rusland-Oekraïne
Next articleElektrische Ford Mustang Mach-E lijkwagen onthuld

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.