Home World Zuid-Korea schrapt voorraadregistratieregel voor buitenlanders | Financiële markten

Zuid-Korea schrapt voorraadregistratieregel voor buitenlanders | Financiële markten

11
0

De Financial Services Commission zegt dat details voor het verbeteren van het klimaat voor buitenlandse investeringen volgende week zullen worden onthuld.

Zuid-Korea zal een regel afschaffen die buitenlandse investeerders dwingt zich bij de autoriteiten te registreren om Koreaanse aandelen te verhandelen in een poging om buitenlandse investeringen aan te trekken, heeft de financiële toezichthouder van het land gezegd.

“In plaats daarvan mogen buitenlanders vrij investeren in onze kapitaalmarkten met internationaal gebruikte identiteitsbewijzen van paspoorten of rechtspersonen. [LEI]”, zei Kim Joo-hyun, voorzitter van de Financial Services Commission (FSC), donderdag.

Kim zei dat Zuid-Korea ook stappen zal ondernemen om een ​​veilig handelssysteem voor digitale activa te creëren, inclusief het legaliseren van aanbiedingen van beveiligingstokens.

Het FSC is van plan om op 25 januari meer details vrij te geven over maatregelen om buitenlandse toegang tot de binnenlandse kapitaalmarkten te verbeteren en begin volgende maand over veiligheidstokens.

De regelgevende instantie kondigde haar voornemen aan om de registratieregel, die vorig jaar in 1992 werd ingevoerd, te schrappen, uit bezorgdheid dat de status van de Zuid-Koreaanse aandelenmarkt als de enige grote markt met dergelijke beperkingen buitenlandse investeringen zou tegenhouden.

Investeringsonderzoeksbureau MSCI heeft Zuid-Korea sinds 2014 uitgesloten van de Wereldindex van ontwikkelde markten, daarbij verwijzend naar onder meer een gebrek aan Engelstalige informatie en ingewikkelde identificatievoorschriften voor buitenlandse investeerders.

De index, die de aandelenprestaties van grote en middelgrote kapitalisaties in 23 ontwikkelde markten bestrijkt, wordt veel gebruikt door beleggers om te beslissen aan welke landen ze activa toewijzen.

Previous articleBiden-beheerder start proefprogramma waarmee Amerikanen vluchtelingen rechtstreeks kunnen sponsoren
Next articleDe burgemeester van New Jersey klaagt zijn eigen staat aan wegens hervorming van de borgtocht en wijt falend beleid aan de enorme piek in autodiefstallen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.