Home Latest Headlines Zullen de Republikeinen debatteren? Zal Trump tweeten? De media zouden...

Zullen de Republikeinen debatteren? Zal Trump tweeten? De media zouden terug in het spel kunnen zijn

7
0

Het lijkt erop dat Republikeinse presidentskandidaten deze zomer gaan debatteren, zelfs op CNN.

En Donald Trump misschien binnenkort terug op Twitter, samen met Facebook.

In de politiek worden veel bedreigingen geuit. Maar als het op crunch-tijd aankomt, hebben deze een manier om te vervagen. Face-time – en digitale ruimte-tijd – heeft nog steeds een behoorlijk sterke aantrekkingskracht.

Het is één ding voor mogelijke kanshebbers en strategen om buiten het seizoen hun mond te laten lopen en te zeggen dat de televisienetwerken zo bevooroordeeld zijn dat Republikeinse kandidaten kon onmogelijk toestaan ​​dat ze de leiding hadden.

De Amerikaanse president Donald Trump beantwoordt een vraag terwijl de democratische presidentskandidaat, voormalig vicepresident Joe Biden, luistert tijdens het laatste presidentiële debat in het Curb Event Center aan de Belmont University in Nashville, Tennessee, VS, 22 oktober 2020.

De Amerikaanse president Donald Trump beantwoordt een vraag terwijl de democratische presidentskandidaat, voormalig vicepresident Joe Biden, luistert tijdens het laatste presidentiële debat in het Curb Event Center aan de Belmont University in Nashville, Tennessee, VS, 22 oktober 2020.
(Morry Gash/Pool via REUTERS)

DE MISSTAPPEN VAN BIDEN ZORGEN VOOR NIEUWE TWIJFEL, EN TRUMP MOGELIJK TEGEN STEMMERS TEGENKOMEN IN PLAATS VAN Officieren van Justitie

Maar nu komt het bericht dat de RNC met de netwerken onderhandelt over de mogelijkheid om later dit jaar debatten te organiseren.

David Bossie, die de debatcommissie van de RNC leidt, vertelde de New York Times hij is “ongelooflijk sceptisch dat onze presidentskandidaten een eerlijke kans kunnen krijgen van wat wij beschouwen als de bevooroordeelde reguliere media.” Maar, zei hij, “Er zijn genoeg Republikeinen die hun nieuws alleen van de grote netwerken consumeren. Daarom hebben we een breder bereik.”

Het is geen uitgemaakte zaak, maar het klinkt als een grotere mogelijkheid dan vorig jaar, toen de GOP officieel geboycot de Commission on Presidential Debates, die deze dingen sinds 1988 sponsort. The Times zegt dat de RNC ook heeft gesproken met Fox News, de drie omroepnetwerken en enkele kleinere conservatieve media, evenals met CNN.

De Republikeinen zouden blijkbaar elk debat met MSNBC, dat zij beschouwen als de 24-uurs liberale oppositie, boycotten. Fox had een soortgelijk probleem toen de DNC het afblies in de cyclus van 2020, hoewel het netwerk erin slaagde gemeentehuizen met individuele kandidaten te sponsoren.

Netwerken houden van debatten omdat ze de afgelopen jaren hoge kijkcijfers hebben opgeleverd en nieuws creëren dat iedereen moet volgen. Maar laten we zeggen dat CNN een debat voorstelt met Anderson Cooper, van wie Trump denkt dat hij hem door de jaren heen heeft vernield.

Zou het niet beter zijn voor Trump om hem aan te nemen, zoals hij deed met Megyn Kelly in het RNC-debat van Fox in 2015? En zou Ron DeSantis wegblijven uit pique of principe en de schijnwerpers afstaan ​​aan zijn tegenstanders?

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, spreekt de menigte toe tijdens het primaire avondevenement van de Florida GOP in Hialeah, Fla.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, spreekt de menigte toe tijdens het primaire avondevenement van de Florida GOP in Hialeah, Fla.
(Ronn Blitzer, Fox News)

De onvermijdelijke overstap van Trump naar Twitter ligt op tafel sinds Elon Musk de plaats kocht. Ondanks zijn volharding dat Twitter saai is geworden, en hij de voorkeur geeft aan zijn Truth Social, weet je dat hij dolgraag terug wil naar zijn 88 miljoen volgers en dat aantal wil laten groeien.

Trump is wettelijk verplicht om zijn originele politieke inhoud op Truth Social te plaatsen, maar niets houdt hem tegen zes uur later opnieuw op Twitter postendie zijn berichten in een veel grotere echokamer zou plaatsen.

ZAL HET AFBLAZEN VAN DE MEDIA HET VOLGENDE GROTE DING ZIJN VOOR 2024 REPUBLIKEINEN?

NBC meldt dat het personeel van Trump plant zijn terugkeer en schopt zelfs rond zijn eerste tweet.

In een brief aan het moederbedrijf van Facebook, Meta, zei Trump dat zijn voortdurende verbod “het publieke discours dramatisch heeft verstoord en belemmerd”. Beide platforms hebben Trump verboden na de rel van 6 januari.

Oud-president Donald Trump

Oud-president Donald Trump
(SAUL LOEB/AFP via Getty Image)

Trump probeert misschien de eer op te strijken voor iets dat op de loer ligt. EEN Dat meldt een woordvoerder van Facebook “zal in de komende weken een beslissing aankondigen in overeenstemming met het proces dat we hebben uitgestippeld.”

Meta heeft altijd gezegd dat het verbod twee jaar zou duren en daarna zou worden herzien.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

De verkiezingen zullen geen tweets, Facebook-berichten of een enkel debat opleveren. En onderweg zullen er boze ruzies zijn. Maar het idee dat Republikeinen hun eigen ecosysteem kunnen bouwen en de reguliere verkooppunten kunnen negeren, lijkt een beetje los te staan ​​van de realiteit.

Previous articleMatt Gaetz zegt dat het geheime documentenschandaal ‘voelt alsof de Democraten Joe Biden uitschakelen’
Next articleExcuses voor slavernij zijn prijzenswaardig, maar lang niet genoeg | Meningen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.